23 Şubat 2017

Dangal / Hint Filmi / 2016

Dangal

Dangal konusu; Mahavir (Aamir Khan) eski bir güreşçidir. Bir oğlunun olması ve onu iyi bir güreşçi olması Mahavir'in en büyük hayalidir. Ancak hiç oğlu olmaz. Mahavir'de iki küçük kızını birer güreşçi olarak yetiştirmeye karar verir.

Belki de bir çoğunuz filmi izlemiştir. Ben henüz sinema çekimi çevrildiği için izlemek istememiştim ama bir gün artık dayanamayıp izledim. İyi ki de izlemişim.. Aamir bu filmde de "Mr Perfectionist" lakabının sonuna kadar hakkını vermiş. Film tek kelimeyle efsaneydi!

Filmin en komik sahnelerinden biri de Mahavir'in kızlarını güreşçi yapmaya karar vermesini sağlayan olaydı.

Dangal
Dangal
Dangal

Yukarıda gördüğünüz bu iki erkek çocuğu aileleri ile beraber Mahavir'in evine giderler ve aileler çocuklarının kızları tarafından dövüldüğünü söyleyip şikayet ederler. (Tabii böyle anlatınca komik olmuyor siz muhakkak izleyin). Tabii Mahavir şok. Çünkü kızlarının bu kadar güçlü olduğunu bilmiyordur. Bu olaydan sonra kızlarını güreşçi olarak eğitmeye başlar.

Dangal

Tabii kızlar babalarının bu kararlarından hiç memnun olmadılar. Ama babaları otoriter bir adamdı ve kızlar babalarının sözünden dışarı çıkamazlardı. Onlarda yazık mecbur babaları ne derse onu yaptılar.

İstemedikleri şeyi yapmalarının yanında birde çevredeki insanların dalga geçmelerine de maruz kaldılar.
Kızlar daha sonra güreşi severek yapmaya başladılar ve başarılı birer güreşçi olma yolunda ilerlediler.

Dangal

Karşılarında ki rakipler erkek bile olsa onları yenerek herkese kendilerini kanıtladılar.

Dangal

Dangal yorum

Kızların yapabileceklerinin kısıtlı olduğunu düşünen ve bunlara karşı oluşan ön yargıları yok eden mükemmel bir film.. Hele ki Hindistan'da kızları değersiz gören kesim oldukça fazla. Böyle  bir filmin yapılaması çok güzel olmuş. Ayrıca bilmeyenler için söyleyeyim bu film Mahavir Singh Phogat isimli bir güreşçinin hayatını anlatan biyografik filmdir. Bunu bilerek izlemek filme çok daha farklı açılardan bakmanızı sağlar.. Şimdiden izleyecek olanlara iyi seyirler 😊

2 yorum:

  1. ne keyifli film ama bu yaaa :) şeyi izledin miii, bajrangi bhaijan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aamir Khan olursa güzel olmaz mı :) Bende çok keyif alarak izlemiştim. Ah ah izlemez miyiimm muhteşem bi filmdi herkese tavsiye ederim. Özellikle Hint filmlerine ön yargılı olan kişilere mutlaka izletiyorum çok seviyolar :)

      Sil