25 Şubat 2017

Jodhaa Akbar / Hint Filmi / 2008

Jodhaa Akbar

Daha henüz izlediğim, etkisinden çıkmadan yazayım dediğim taze bir film ile geldim..

Jodhaa Akbar konusu; 16. yüzyılda, Babür Şahı Celaleddin Muhammed Akbar (Hrithik Roshan) halkının refahı için uğraşan bir imparatordur. Bir takım politik olaylar nedeniyle Hindistan Prensesi Jodhaa (Aishwarya Rai) ile evlenmesi gerekir. Film; birbirlerini görmeden evlilik gerçekleştiren, farklı dine inanan ve farklı kültürlere sahip bu iki insanın büyüleyici aşk hikayesini anlatıyor.



Savaşlı filmleri hiç sevmem ancak bu filmde hem oyunculuğuna hem de güzelliğine hayran olduğum kadın Aishwarya Rai oynadığı için uzun zaman önce izlenecekler listeme almıştım. İzlemekte bu güne kısmetmiş. Nedense ben böyle uzun uzun beklettiğim filmleri her izlediğimde keşke daha önce izleseydim diye kendi kendime söyleniyorum. Bu yüzden eğer siz bu filmi izlesem mi diye düşünüyorsanız hiç düşünmeyin hemen izleyin..

Jodhaa Akbar

Jodhaa Akbar yorum

Film; izlediğim Hint filmleri içinde en iyi sahne efektlerine sahip filmdi bence. Hele o kıyafetler.. Aşık oldum.. Şarkıların uzun sürmesi dışında filmin her detayına hayran kaldım.
Hrithik Roshan'ın oyunculuğunu pek beğenemezdim ama bu filmde harika bir oyunculuk sergilemiş tebrik ediyorum onu :)
Film tatlı bir aşkı anlatıyordu ancak bu filmde de yine bir Sinsirellamız vardı tabii.. Celalleddin'in süt annesi olacak kadına acayip sinir oldum. Kadını ilk gördüğünüzde hemen anlayacaksınız zaten ne kadar gıcık olduğunu..

Jodhaa Akbar

Film de en sevdiğim sahne Jodhaa ve Celaleddin'in kılıç dövüşü sahnesiydi. İkisi de muhteşemdi.. Hele Aishwarya..

Jodhaa Akbar
                             
                                       Jodhaa Akbar


Tabii bu dövüş çok romantik bir şekilde son buluyor.. Allah'ım çok tatlılaarr...


 Jodhaa Akbar
                                        Jodhaa Akbar
                                        Jodhaa Akbar

Hemen şunu da belirteyim filmin süresi 3 saat 34 dakika. Ben süresine hiç bakmadan başladım izlemeye. O kadar akıcı bir şekilde ilerledi ki nasıl bittiğini anlamadım. Son yarım saat kala fark ettim filmin kaç saat sürdüğünü. Yani süresi sizi endişelendirmesin gayet güzel bir film. Ben çok beğendim umarım sizlerde beğenirsiniz :)





Not: Gifler Tumblr'dan alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder