29 Ekim 2016

Sunny / Kore Filmi


Sunny kore film

İzlerken çok eğlendiğim bir Kore gençlik dizisi..


Sunny konusu, Na-mi, okula kırsal kesimden taşınmış yeni kızdır. Ne zaman endişelense aksanını kontrol edememektedir ve bu yüzden okul kabadayıları tarafından dalga konusu olur. Tam o anda, yardımına bir grup kız çıkagelir. Onlar, Jindeok Kız Lisesinin en dürüst kızı Chun-hwa, büyük göz takıntılı gösterişsiz Jang-mi, küfürler kraliçesi Jin-hee, müthiş gücüyle edebiyat sever Geum-ok, hayali güzellik yarışmasını kazanmak olan Bok-hee ve soğuk, kibirli Suji'dir. Na-mi, böylelikle, sonsuza dek birlikte olacaklarına söz veren SUNNY grubuna katılır. Ama ani bir kaza onları birbirinden ayırır. 25 yıl sonra, Na-mi evlenmiş, iyi bir kocası ve güzel bir kızı olmasına rağmen hayatında hala eksik olan bir şeyler hissetmektedir.

Bir gün, Chun-hwa ile karşılaşmanın sevinciyle SUNNY üyelerini bulmaya karar verir. Ailesine adamış olduğu günlük yaşantısından çıkıp, hayatının en mutlu anlarını geçirdiği eski arkadaşlarını aramaya başlar.
(Yeppudaa.com dan alıntı)

Sunny film yorum

Ben filmde ki 7 kişinin lise yıllarını izlerken çok çok eğlendim. Aklıma lise yıllarım geldi..(Çok eskiymiş gibi yazdım ama şurda 3 4 yıl öncesinden bahsediyorum :D ) Film o kadar güzel o kadar sıcak bir filmdi ki tekrar tekrar izlemek istiyorum. Arkadaşlığı, dostluğu çok güzel anlatan bir film.
Bu filmde herkes kendi hayatından, arkadaşlıklarından bir şeyler bulacaktır. Mesela okul değiştirenlerin zorlandığı, yer yer dışlandığı olmuştur. İşte bu filmde de Na Mi adlı kızımız bu zorluklarla karşılaşıyor. Daha ilk günden bir takım kızlar tarafından dışlanıyor. Ama neyse ki okulun atarlı kızı, çete lideri Chun Hwa ve diğer yandaşları Na mi kızımıza sahip çıkarlar.

Sunny kore film
                                         
Eveet birde lise kavgaları.. Genelde arkadaş grubunuzdan biri gelir ve " mevzu var " der ve herkes toplaşır ve 'mevzu'ya gidilir. Bir kısım mevzular olaylı bitse de çoğunda karşılıklı gruplar birbirine gözdağı verir, ağız dalaşı yapılır ve olaysız dağılınır. Tabi bu kızlar arasında daha sık yaşanır. ( Siz benim bu konuda çok tecrübeli olduğumu sanmayın, değilim :D ) Ve bu 'mevzu' olayı filmimizde ki kızların çok sık yaşadığı bir şey.

Örnek 1:

Sunny kore film

Kızlarımız burada ağız dalaşı ( daha doğrusu küfür yarışı ) yaptılar ve olaysız dağıldılar.

Örnek 2:
Sunny kore film

Bu sahnede de kızlarımız kendilerini bir olayın içerisinde buldular. Ve olay içinde olay çıkardılar. Eylem yapan halkla asker arasında çatışma çıktı ve bu olay içerisinde, diğer kız grubuyla kavgaya tutuştular. Baya komik bir sahneydi ben çok gülmüştüm :D

Ve şimdi de Na Mi kızımız hakkında bir bilgi vereyim. Na Mi Joon Ho adlı bir çocuktan hoşlanır. Bir gün onu takip eder ve onun girdiği cafe ye girip, uzak bir yere oturup çocuğu izler. Ve o sırada yanına garson gelir..

Sunny kore film

Garsonla konuştuktan sonra tekrar çocuğa bakar ve çocuk orada yoktur..

Sunny kore film

Lakin bir anda bu sahne yaşanır (ay burası çok tatlıydıı :D) Kızımızda bu durumda çocuktan baya etkilenir :) Fakat bir gün kızımız hiçte ummadığı bir olayla karşılaşır..

Sunny kore film

Burada grup arkadaşlarından Su Ji ile o çocuğu görür ve yıkılır.. Ama ne arkadaşına nede çocuğa hiçbir şey söylemez.

Ve bu duygusal sahnelerden çıkıp diğer duygusal sahnelere geçelim.

Bir gün bu kızlar yineye kavgaya karışır ama bu sefer ki baya büyük bir kavga. Bu kavgada grubun en güzel kızı hatta yüzüyle para kazanan Su Ji kızımız yüzünün bir kısmından büyük bir yara alır. Bu olaydan sonra kızlar okuldan atılırlar. Hem arkadaşları Su Ji için endişelenirler hemde birbirlerini bir daha görememekten korkarlar..

Sunny kore film

Ve lider kızımız burada bir konuşma yapar..

Sunny kore film

En çok ağladığım sahne buyduu :(

Kızlar o günden sonra 25 yıl boyunca birbirleriyle görüşemezler..

Buradan sonrası SPOILER içerir

25 yıl sonra Na Mi ve Chun Hwa hastanede karşılaşırlar. Ama ne yazık ki Chun Hwa kansere yakalanmış ve 2 ay ömrü kalmıştır. Bunun üzerine Na Mi son kez vakit geçirebilsinler diye grubun diğer üyelerini bulmaya çalışır. Na Mi ilk önce 2 üyeyi bulabilir ve bir süre 4 ü birlikte vakit geçirirler. Eski günleri yad ederler hatta daha da ileri gidip bu halleriyle bir lise kavgasına bile bulaşırlar :D Bu kavgaya nasıl bulaştıklarını anlatayım hemen..
Na Mi'nin liseye giden bir kızı var. Ve bu kız okulda zorbalık görüyordu ama annesine anlatmıyordu. Bir gün Na Mi bir grup kızın kendi kızına zorbalık yaptıklarını görür..

Sunny kore filmi

Kızının bu laflarını duyduktan sonra Na Mi, SUNNY grubunun kavuşan üyelerini toplar ve kızına bunu yapanlardan hesap sormaya gider.

Sunny kore filmi

Bu sahnede kahkaha attığım sahenelerden biriydi :D

Veee gelelim sonlara..

Bu geçen 2 ay içinde SUNNY grubu Su Ji hariç toplanabilmişlerdi. Hepsinin farklı hayatları vardı. Hiçbiri lisede kurdukları hayelleri yaşayamamıştı. Kimi şanslıydı kimi de çok şassızdı. Kimi çok zengin kimi çok fakirdi. Ve herseyden önemlisi hala birbirilerini özlüyorlardı. Aradan 25 yıl geçsede değişmeyen tek şey birbirlerine olan bağlılıklarıydı. İçlerinden bir tek Su Ji'nin ne yaptığı, nerede yaşadığı bilinmiyordu.  Kimse Su Ji'yi bulamamıştı. Ve bu 2 ay sonunda Chun Hwa öldü. Ve kızlar gazeteye ilan verip Su Ji ye haber verdiler. Cenazede de onun gelmesini beklediler..

sunny kore filmi

Cenaze esnasında Chun Hwa'nın avukatı geldi..

Chun Hwa kızlara, işi olmayana iş, evi olmayana ev bırakmıştı. Mirasının çoğunu bu dostlarına bırakmıştı. Avukat burda onun vasiyetini okurken hem ağladım hem güldüm. İki duyguyu aynı anda yaşadım. Gerçekten çok etkileyici bir sahneydi..

sunny kore filmi

Avukat vasiyetnameyi okuduktan sonra Chun Hwa'nın son dileğini söyledi.
Burada bahsettiği dans videosunun hikayesini de kısaca anlatayim. Kızlar okuldan atılmadan önce bir dan gösterisi yapacaklardı ama bu kavgadan sonra okuldan atılınca gösteriyi yapamamışlardı ve birbirlerine bu dansı muhakkak bir gün yapacaklarına söz vermişlerdi. İşte Chun Hwa'nın da son isteği buydu.. Tabi kızlar onun son isteğini yerine getirdi. Su Ji hariç.. Çünkü o hala gelmemişti cenazeye..

sunny kore filmi

25 yıl önceki dans çalışmaları..

sunny kore film

Buda cenazede Chun Hwa'nın son isteği..

Ben burada Su Ji nin içeri girip birden dansa katılmasını falan beklemiştim ama o hala yoktu.
Derken dans  biter bitmez kapıda biri göründü..

sunny kore filmi

Sonunda Su Ji de eski arkadaşlarının arasına katıldı. Ama ben daha erken ortaya çıkmasını beklediimm :)

Ben filmi çok beğendim umarım sizde izlersiniz ve beğenirsiniz.. :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder