6 Kasım 2017

Fantastik Kore Dizileri / 2010-2017

Fantastik Kore Dizileri

Bugüne kadar izlediğim -bence- en iyi fantastik Kore dizileri..

1) My Girl Friend Is A Gumiho / 2010

My Girl Friend Is A Gumiho kore dizi

My Girl Friend Is A Gumiho konusu, Cha Dae-woong (Lee Seung-gi), aksiyon yıldızı olma hayalinde olan normal bir üniversite öğrencisidir. Bir gün, yanlışlıkla Samsin Büyükanne tarafından bir tablonun içine kapatılan dokuz kuyruklu efsanevi bir tilki olan bir gumiho'yu (Shin Min-a) serbest bırakır. Oradan kaçan Dae-woong, hayatı tehdit eden bir düşüş yaşar ve sadece gumiho'nun ona "tilki boncuğunu" vermesiyle kurtulur. Dae-woong uyandığında, gizemli ve çok güzel bir kızla tanıştığında, aslında insan formunda bir gumiho olduğunu farkeder.

İlk izlediğim dizilerden biridir. Fantastik olmasının yanı sıra çok tatlı bir çiftin bir o kadar tatlı olan aşkını da izlemiş olacaksınız. Ayrıca Shin Min Ah ve Lee Seun Gi çifti hala en sevdiğim çiftler arasında en üst sıralarda 😍

2) Secret Garden / 2010

Secret Garden kore dizi

Secret Garden konusu, dublör olan Gil Ra-Im (Ha Ji-Won) ile üst düzey bir alışveriş merkezi CEO'su Kim Joo-Won (Hyun Bin) arasındaki fantastik bir Cinderella hikâyesini anlatmaktadır.

Yıllar önce izlemiş olmama rağmen hala en sevdiklerimden..

3) Rooftop Prince / 2012

Rooftop Prince kore dizi

Rooftop Prince konusu, Prens Lee Gak'ın zamanda yolculuk ederek, Joseon döneminden günümüz Seul'una yani yaklaşık 300 yıl sonraya dönmesini ve veliaht prensesin katilini aramasını anlatıyor.

Siz de önce konusuna bakıp, tarihi-fantastik olduğunu görüp, izlemekten vazgeçenlerden misiniz ? Ben ilk öyle yapmıştım ancak daha sonra izleyip aşırı eğlendiğim diziler arasına girdi. Bence bir şans verin 😊

4) Gu Family Book / 2013

Gu Family Book kore dizi

Gu Family Book konusu, insan bir anneden (Lee Yeon-Hee) ve mitolojik yaratık bir babadan (Choi Jin-Hyuk) dünyaya gelen Choi Kang-Chi'nin (Lee Seung-Gi) insan olabilmek ve sevdiklerini koruyabilmek için verdiği mücadele anlatılmaktadır.

Yine tarihi-fantastik ama içinde komedi ve dram da barından efsaneler arasına girmiş bir dizi.

5) The Master's Sun / 2013

The Master's Sun kore dizi

The Master's Sun konusu, dizi, hayaletleri göreme yeteneğine sahip Kong-Sil’in (Kong Hyo-Jin) etrafında dönmektedir. Kong-Sil geçirdiği bir kaza sonrasında uzun süre komada kalır ve uyandığında ise hayaletleri görmeye başlar. Her yerde ve birden karşısına çıkan hayaletler yüzünden normal bir hayat yaşayamayan Kong-Sil bir gün karşılaştığı Joong-Won (So Ji-Sub) adında bir adama dokunduğunda hayaletlerin ortadan kaybolduğunu fark eder. Artık Joong-Won’un peşini bırakmaz.

So Ji Sub'a aşık olduğum dizidir kendileri 😍 Hayaletli komedili..

6) My Love From The Star / 2014

My Love From The Star kore dizi

My Love From The Star konusu, Do Min-Joon (Kim Soo-Hyun) 400 yıl önce Joseon Hanedanlığı döneminde dünyaya gelen bir uzaylıdır. Yakışıklı olmasının yanında olağanüstü yeteneklere sahiptir. 400 yıl sonra, Do Min-Joon insanlara alaycı bir şekilde yaklaşmasına rağmen bir oyuncu olan Chun Song-Yi'ye (Jun Ji-Hyun) aşık olacaktır.

Kore'de en çok reyting alan dizilerden biri. Üzerinde çok fazla konuşmaya gerek yok. Eğer izlemdiyseniz hemen izlemelisiniz.
 Jun Ji Hyun role o kadar iyi uymuş ki izlemelere doyamıyorsunuz 😄 Kim Soo Hyun'un da hakkını yiyemem tabii o da mükemmel bir uzaylıydı 😍

7) Oh My Ghost / 2015

Oh My Ghost kore dizi

Oh My Ghost konusu, baş şefin yardımcısı olan Na Bong-Sun (Park Bo-Young) kendine karşı güvensizdir ve hiç arkadaşı yoktur. Çocukluğundan itibaren şaman olan büyükannesi sayesinde hayaletleri görebilmektedir. Bir gün küstah ve çekici bir hayalet olan Shin Soon-Ae (Kim Seul-Gi) onun bedenini ele geçirir. Bu arada, baş şef Kang Sun-Woo (Jo Jung-Suk), Bong-Sun'un ani değişiminden sonra onun farkına varmaya başlar.

En sevdiğim iki aktris aynı dizide..
Park Bo Young o kadar minnoş ki hayran kalmamak imkansıız 😍 Ve Kim Seul Gi bir o kadar sevimli..

8) Let's Fight Ghost / 2016

Let's Fight Ghost kore dizi

Let's Fight Ghost konusu, dizi, bir hayalet ve hayaletleri görme yeteneğine sahip olan bir kişi etrafında dönmektedir. Hyun-Ji (Kim So-Hyun) dünyayı gezen bir hayalettir. Bir gün, büyü ile ruhları öteki dünyaya gönderen Park Bong-Pal (Taecyeon) ile karşılaşır. Hyun-Ji ve Bong-Pal hayaletlerden çeşitli hikâyeler dinler ve sonra birlikte onları öteki dünyaya geçmelerine yardımcı olur. Gün geçtikçe de bu garip ikili arasındaki yakınlık büyür.

Baştan sona eğlenerek izlediğim bir dizi.
Kim So Hyun ve Taecyeon uyumu diyorum ve susuyorum.

9) Goblin / 2017

Goblin kore dizi

Goblin konusu, bir goblin olan Kim Shin (Gong Yoo) sevdiği birçok insanın ölümünü görmüştür ve ölümsüz hayatını sonlandırmak istemektedir. Bunun için de insan bir goblin gelinine ihtiyacı vardır ve yüz yılardır bir goblin gelini aramaktadır. Bir gün, hafıza kaybından muzdarip olan bir ölüm meleği (Lee Dong-Wook) ile tanışır ve birlikte aynı evi paylaşmak zorunda kalır.

2017 yılın da Kore'yi kasıp kavuran Goblin.. Tekrarı bile reytingler de zirve yapan Goblin.. Bazıları dizinin abartı olduğunu düşünse de ben gayet de sevdim hatta bayıldımm...

10) Chicago Typewriter / 2017

Chicago Typewriter kore dizi

Chicago Typewriter konusu, dizi, 1930’lu yıllarda Japon sömürgesi altında yaşayan ve reenkarnasyon ile günümüzde tekrar dünyaya gelen yazarların etrafında dönmektedir. Günümüzde bu yazarlardan biri kitapları çok satan bir yazar, biri gizemli bir hayalet yazar ve diğeri ise kitapları çok satan yazarın anti-fanı olarak yaşamaktadır.

Bu listede en sevdiğim dizi.. Diğerleri ne kadar mükemmelse bu dizi 2 kat daha mükemmel 😊 Goblin'den bile.. 😄 Öncelikle kusursuz diyebileceğim bir senaryosu var. Oyuncular ve oyunculukları tek kelimeyle şahane. Klişelerden oldukça uzak olması da diziyi sevme nedenlerinden sadece biri 😄

Fantastik dizileri seviyorsanız bu listedeki bütün fantastik kore dizilerine bir şans verip bakabilirsiniz. Hepsi birbirinden güzeller  💛




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder