6 Kasım 2017

Okul Konulu Kore Dizileri / 2009-2016

Okul Konulu Kore Dizileri
Kore dizi izleyicilerinin çoğu okul konulu dizileri severler.. Buna bende dahil 😊 Bu yazımda da arşivimde ki en iyileri olduğunu düşündüğüm okul konulu Kore dizilerini sizler için listeledim..


1) Boys Over Flowers / 2009

Boys Over Flowers kore dizi

Boys Over Flowers konusu, geçim sıkıntısı içindeki bir ailenin neşeli, gururlu ve dürüst kızı olan Geum Jan-di, Güney Kore'nin en zenginlerinin eğitim gördüğü Shinhwa lisesinde okuma imkanı yakalar.

Nam-ı diğer BOF.. Birçoğumuzun ilk dizisi, benim ise ikinci dizim. Bende yeri çok ayrı olan hem komik hem dramatik bir dizi. Çoğunuz izlemiş olsanız da hala izlemeyeniniz varsa kesinlikle izlemeli. Ayrıca bu dizi TRT okul kanalında da yayınlanmıştır.

2) Dream High / 2011

Dream High kore dizi

Dream High konusu, Kirin Sanat Lisesinde okuyan altı azimli öğrenci, Kpop idolü olma hayallerini gerçeğe dönüştürmek için çalışır

TRT okulda yayınlanmış bir dizi daha. JYP Entertainment idollerinin, hatta şirketin kurucusu Park Jin Young'un da yer aldığı dizidir. 2. sezonu da var ama ben izlemedim henüz.

3) Reply 1997 / 2012 

Reply 1997 kore dizi

Reply 1997 konusu, Shi-Won (Jung Eun-Ji) adındaki bir lise öğrencisinin dönemin popüler gruplarından biri olan 'H.O.T.' adlı erkek grubuna olan hayranlığını ve onun okulundaki beş arkadaşını konu almaktadır.

1997 Kore'sini güzel bir şekilde anlatmışlar. Özellikle fan kavgalarının olduğu sahneler çok komik 😂 O kavgaların gerçekte yaşanmış kavgalar olduğunu daha yeni öğrendim. Gerçekten hepsi manyak 😂

4) To The Beautiful You / 2012

To The Beautiful You kore dizi

To The Beautiful You konusu, Kang Tae-Joon (Minho), yüksek atlamada altın madalya kazanan bir atlettir ancak geçirdiği bir kaza sonucunda yaralanması onu bir çöküşe sürüklemiştir. Onu idolü olarak gören Koo Jae-Hee (Sulli) adındaki bir kız ona yardımcı olmak amacıyla erkek kılığına girerek Tae-Joon'un gittiği erkek lisesine kaydolur.

Kadrosunda Shinee Minho, Sulli, Kang Ha Neul, Lee Hyun Woo olan bir dizi. İzlemek için başka nedene gerek yok bence 😍

5) Monstar / 2013

Monstar kore dizi

Monstar konusu, psikolojik yaraları olan gençlerin kendilerini müziğin gücü ile iyileştirmeye çalışan sıradan öğrencilerin hayatlarını anlatıyor

Highlight grubundan Young Jun Hyung için izlemiştim. Sevimli bir dizi..

6) Reply 1994 / 2013 

Reply 1994 kore dizi

Reply 1994 konusu, 1994 yılında, Seul'de okumak için kırsal kesimden gelen öğrenciler bir pansiyonda beraber kalmaktadır. Üniversitedeki ilk yılında olan bu öğrenciler şehirdeki yaşama ayak uydurmaya çalışırlar.

Baştan belirteyim Reply 1997'nin devamı falan değil. Birde 1988 versiyonu var üçü de birbiriyle bağımsız diziler. Ve benim bu üçü arasında en sevdiğim 1994 😍

7) Hi! School - Love On / 2014

Hi School Love On kore dizi

 Hi! School - Love On konusu, lise öğrencilerin karmaşık aşklarını, dostluklarını ve başı dertte olan bir erkek öğrenciyi (Nam Woo-Hyun) kurtarırken insan olan bir meleği (Kim Sae-Ron) anlatmaktadır.

Bu diziyi hangi sevgi kelimesiyle anlatsam bilemiyorum.. O kadar tatlı bir dizi ki..
Woohyun ve Kim Sae Ron'un o mükemmel uyumu neydi öyle..

8) School 2015 / 2015

School 2015 kore dizi

School 2015 konusu, Güney Kore'deki prestij sahibi özel bir lise olan Sekang Lisesi'nde geçmektedir. Eun-Byul (Kim So-Hyun), bu lisede popüler bir öğrencidir ve gizemli bir şekilde ortadan kaybolur.

 İdol-oyuncuların en başaralı örneği BTOB grubundan Sungjae, Kim So Hyun ve Nam Joo Hyuk.. En sevdiğim yeni nesil oyuncular. Bu dizi de ikinci erkek sendromunu dibine kadar yaşayacaksınız. Benden söylemesi 😉

9) Sassy Go Go / 2015

Sassy Go Go kore dizi

Sassy Go Go konusu, lisedeki bir amigo takımındaki öğrencilerin etrafında dönmektedir. Burada, arkadaşlığın ve aşkın yanı sıra rekabeti körükleyen sert bir eğitim vardır.

Birçoğu Eun Ji'nin oyunculuğunu beğenmiyor ama bence bu dizi de gayet iyiydi..

10) Cheese In The Trap / 2016 

Cheese In The Trap kore dizi

Cheese In The Trap konusu, üniversitede okuyan Hong-Seol (Kim Go-Eun) ile onun sunbaeyi Yoo-Jung (Park Hae-Jin) arasındaki hassas ilişkiyi konu almaktadır.

Park Hae Jin'in soğuk, gizemli halleri beni bitirmişti 😄 Hele Lee Sung Kyung'un oynadığı Baek In Ha karakteri o nasıl bir tipti yaa her sahnesi kahkaha attırıyordu 😂 Dizi gayet güzel gidiyordu ancak bazı sebeplerden dolayı diziyi bitirme kararı aldılar ve o kadar berbat bir final yaptılar ki.. İzlediğim en kötü finaldi 😄 Ama her ne olursa olsun güzel diziydi.

11) Weightlifting Fairy Kim Bok Joo / 2016

Weightlifting Fairy Kim Bok Joo kore dizi

Weightlifting Fairy Kim Bok Joo konusu, bir üniversite kampüsünde hayallerini gerçekleştirmeye çalışan sporcuların hikayesini konu almaktadır.

Ve yine Lee Sung Kyung. Kız her rolün üstesinden mükemmel bir şekilde geliyor. Bayılıyorum ona.. Ayrıca en güzel aktrislerden biri benim için.. Dizide de Nam Joo Hyuk ile arlarında inanılmaz bir kimya vardı. Nedeni sonradan anlaşıldı tabii 😄 Daha önce arkadaş olmalarına rağmen bu dizide sevgili olmaya başlamışlar. En çok beğendiğim çiftti kendileri ancak daha sonra maalesef ayrıldılar 😔 Duyunca cidden üzülmüştüm. Neyse tekrar birlikte olsunlar diye dua edeceğim 😄

Okul konulu Kore dizileri listemin sonuna geldiiik. Sonraki listelerde görüşmek üzere 💛





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder