26 Mart 2020

Severek İzlediğim Kore Gençlik Dizileri



Kore gençlik dizilerini sevenler toplanııın :) Bugüne kadar severek izlediğim gençlik dizilerini sizler için listeledim ❤  




1) Boys Over Flowers / 2009

Bölüm sayısı: 25

Yine bir Min Ho dizisi. Çoğumuzu Kore dizi bataklığına düşüren , kimimizin ilk, kimimizin ikinci dizisi olan efsane dizi BOF. Benim çok sevdiğim unutamadığım canım dizim. Çiçek çocuklarım F4 sizi hala unutamıyorum. Ve bir not ekleyeyim BOF, Min Ho'yu Min Ho yapan dizi diyebilirim :) Bu diziden sonra epeyce ünlendi kendileri :) Bu efsane diziyi çoğunuz izlemişsinizdir ama izlemeyen varsa eğer mutlaka izlemeli :)




2) Heartstrings You've Fallen For Me / 2011

Bölüm sayısı: 15

Canım CNBLUE grubumun canım lideri Jung Young Hwa ve kendisini çok beğendiğim ancak oyunculuğuna pek ısınamadığım Park Shin Hye'nin tatlı mı tatlı dizisini mutlaka izleyin derim :)



3) Reply 1997 / 2012

Bölüm sayısı: 16

Eski fangirllerden kimler kaldııı :) Liseli kızın dönemin en popüler grubu olan H.O.T adlı gruba olan hayranlığını ve arkadaşlıklarını anlatan dizi. Başrolde A Pink grubundan Eun Ji oynuyor. Bu dizideki oyunculuğuna bayılmıştım. Ona çok yakışan bir roldü :) Bir de Seo In Guk beyciğim oynuyor. Pek bir severim kendisini. 1997 Kore'sini merak ediyorsanız ve özellikle bir fangirl iseniz mutlaka izleyin :)



4) Shut Up: Flower Boy Band / 2012


Bölüm sayısı: 16

Bu dizinin bir sahnesi var kiii hala içimi acıtır ama spoiler vermemek için söylemeyeceğim. Hatta bana izlediğin tüm diziler içinden seni en şok eden, en şaşırdığın sahne hangisi deseniz bu sahne derim. Aklıma geldikçe de hüzünlenirim. İzleyenler hangi sahneden bahsettiğimi anlamışlardır. İzleyecek olanlarda izledikleri zaman anlayacaktır. Neysee aradığım dizi de gençlik olsun, arkadaşlık dostluk olsun, müzikli eğlenceli olsun ve bir kaç tane de yakışıklı oppa olsun diyorsanız bu dizi tam size göre :)




5) To The Beautiful You / 2012

Başlık sayısı: 16

Dizi tam anlamıyla SM ünlüler geçidi. Tabii çoğu konuk oyuncu olarak katıldı. Ama baksanıza fotoğraf bile pançak pançak parlıyor. Böyle bir kadro başka hiçbir dizide yok :) Ancak konusundan çok var. Klasik erkek kılığına girmiş bir kızımız var dizide. Bazı sebeplerden dolayı erkek lisesine girmek zorundadır ve tek çaresi de erkek kılığına girmektir. Bu klasik konunun en çok bu versiyonunu sevdim ben. Bu kadroyu kaçırmayın izleyin bence :)



6) Reply 1994 / 2013

Bölüm sayısı: 21

İştee en sevdiğim, en çok güldüğüm Reply serisinin en iyisi Reply 1994 :) Oyuncuların her biri harika. Ayrıca en sevdiğim gençlik dizilerinin de başında geliyor. Çok eğlenceli bir gençlik dizisi. Birde dönem dizi olması sebebiyle daha çok dikkatimi çekmişti. Mutlaka izlemelisiniz :)




7) The Heirs / 2013

Bölüm sayısı: 20

Yine bir araya getirilmesi zor efsane bir kadro. Lee Min Ho, Park Shin Hye, Kim Woo Bin, Krystal, Kang Min Hyuk, Kim Ji Won, Kang Ha Neul ve daha fazlası. Bu dizinin yayınlanmasını dört gözle beklemiştim. Ancak biraz hayal kırıklığına uğradığım bir dizi oldu. Dizi kötüydü diyemem ama böyle bir kadroya daha farklı bir senaryo yazılsaydı daha iyi olurdu. Ama siz yinede izleyin. Böyle kaliteli oyuncuları bir arada görmek neredeyse imkansız :)
Dizi, zengin mirasçılar ve fakir bir kızın arasındaki aşk ve arkadaşlık ilişkisini anlatıyor.



8) Modern Farmer / 2014

Bölüm sayısı: 20

İşte bu listenin en sevdiğim dizisi ❤ Hatta genel olarak en beğendiğim diziler listemin de ilk 10'una girer. 
Kırsal alana yerleşen bir rock grubunu anlatıyor. Ama o kadar komik bir dizi ki. Bence mutlaka ama mutlaka izleyin. 
Not: Tek kötü yanı finalinin berbat olması. Ama ona rağmen çok seviyoruumm :)



9) Hi! School - Love On / 2014

Bölüm sayısı: 20

Melekken insan olan bir kızın hikayesi. Bu meleğimizin adı da Kim Sae Ron. Benim çok beğendiğim genç oyunculardan biri. Bu dizide de çok tatlı. Yanında da iki tane tatlış beyimiz var. Onlar kimmiş diye soracak olursanız hemen söyleyeyim. Kore'nin efsane guruplarından biri olan INFINITE grubunun üyeleri Nam Woo Hyun ve Lee Sung Yeol. Bence izlemelisiniz :)



10) Reply 1988 - 2015

Bölüm sayısı: 20

Reply serisinin son dizisi. İlk ikisi kadar. Aynı mahallede büyüyen 5 arkadaşın hikayesi. Eğlenceli ve sürükleyici bir dizi. Mutlaka izlenecekler listenize ekleyin derim. 



11) Who Are You: School 2015 - 2015

Bölüm sayısı: 16

İkinci erkek sendromunu en çok yaşatan dizi. Dizinin farklı ve güzel bir konusu var. Ayrıca çok da minnoş bir kadrosu var 😍 Mutlaka izleyinizz.



12) Cheese In The Trap - 2016

Bölüm sayısı: 16

İkinci erkek sendromu demişken bu diziyi de unutmamak lazım. Çünkü School 2015 gibi bu dizide de fazlasıyla yaşadık bu ikinci erkek sendromunu. Dizideki her karakter efsaneydi ancak Lee Sung Kyung'un oynadığı Baek In Ha karakteri efsaneydi. Hala unutamadığım sık sık videolarını izlediğim çatlak bir karakter. 
Final bölümü hariç mükemmel bir diziydi. İzlemediyseniz mutlaka izleyin 😊



13) Weightlifting Fairy Kim Book Joo - 2016

Bölüm sayısı: 16

Cheese In The Trap dizisinden iki sevdiğim oyuncu bu dizide başrol. Güzel kızım Lee Sung Kyung ve oğluşum Nam Joo Hyuk harika bir dizide bir araya geldiler. Yine minnoş bir gençlik dizisi. Çok eğlenceli, çok güüzel 😍 Yani bu diziyi de izlemeden geçmeyin 😊



14) Age Of Youth 1 - 2016 /

 Age Of Youth 2 - 2014

Bölüm sayıları: 1. sezon - 12 / 2. sezon 14
,
İki sezonu da birlikte yazmak istedim. Konusu kısaca aynı evde yaşayan, birbirlerinden tamamen farklı karakterlerde, farklı hayat tarzları olan 5 kadının hikayesini anlatmakta. İkinci sezon ilk sezonun devamı. 1 yıl sonrasını anlatıyor. Ancak ikinci sezonda oynayan 3 kişi aynı diğerleri yeni gelen oyuncular. İki sezonda çok güzel. Klişelerden uzak daha çok gerçekleri yansıtan bir dizi. Ben ilk sezonu daha çok sevsem de ikisi de mutlaka izlemelik 😊



15) Eulachacha Waikiki 1 - 2018

Eulachacha Waikiki 2 - 2019

Bölüm ssayısı: 1. sezon 20 / 2. sezon 16

Bu diziyide aynı başlık altında yazacağım. İki sezonunda konusu aynı. İlk sezonda 3 arkadaşın işlettiği ancak iflas etmek üzere olan Waikiki adlı konuk evinde yaşadıkları arkadaşlıklarını, aşklarını anlatan komedi gençlik dizisi. İkinci sezonda değişmeyen tek oyuncu Lee Yi Kyung. Bu yüzden ikinci sezonda konuk evini işletmek ona kalıyor. Yine bu sezonda da yeni arkadaşlarıyla bu konuk evinde yaşıyor. İki sezonda birbirinden komik. Komedi ağırlıklı gençlik dizisi arıyorsanız mutlaka ama mutlaka iki sezonu da izleyin 😊


16) Class Of Lies - 16

Bölüm sayısı: 16

Başarılı bir avukatın, suçlu olmalarına rağmen suçsuz gibi davranan öğrencilerin bulunduğu bir lisede öğretmen olarak çalışmasını konu alan bir OCN dizi. Kaliteli, sürükleyici. Zaten OCN dizilerinin hangisi kalitesiz ki 😊 


Ben bu dizilerin hepsini severek izledim. Umarım sizde severek izlerseniz. Şimdiden keyifli seyirler 😊


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder