5 Mart 2020

Mr. Hiiragi's Homeroom / Japon Dizi / 2019

Mr. Hiiragi's Homeroom

"Başkalarının kalbine delik açarak kendi stresinizi yatıştırmayın." 

Bugün izlediğim en anlamlı dizilerden biri ile geldim. 10 bölümcük. Her repliği anlamlı, verdiği mesajlardan dolayı da herkes tarafından izlenmesi gereken bir dizi. Hatta tüm dünyada bu konunun işlenmesi gerektiğini düşünüyorum. 

Mr.Hiiragi's Homeroom konusu; Ibuki Hiiragi (Masaki Suda), sanat öğretmenidir. Son sınıf öğrencilerinin mezun olmasına 10 gün kala onları sınıfta rehin alır. Bu büyük planını da aylar öncesinden hazırlamaya başlamıştır.

Dram, gençlik

-10 bölüm-

Mr. Hiiragi's Homeroom afiş

Not: Ülkemizde de "Öğretmen" adıyla bu dizinin uyarlaması başlayacak. Hatta ilk bölüm 4 Mart'ta yayınlanacak. Umarım bu mükemmel diziyi güzel bir şekilde uyarlarlar.

  Yazımın tamamı SPOILER olacak. Şimdiden uyarayım. 

Mr. Hiiragi's Homeroom

İlk bölümü izlerken bu öğretmen kafayı yemiş diye diye izliyorsunuz. Sonuçta öğrencilerini rehin alan bir öğretmen var karşımızda. Tabii öğrenciler ne saçmalıyor bu adam diyorlar ve öğrenciler sınıftan çıkmak istiyorlar ancak bu delirmiş dediğimiz Hiiragi sensei sınıfı kilitlemiş. Kimse dışarı çıkamaz. Camlara koşup yardım çığlıları atsalar bile fayda etmez. Çünkü Hiiragi ses geçirmeyen ve dışarıdan gözükmeyen camlar taktırmış sınıfa. Gerçekten bir psikopat diyorsunuz değil mi ?

Hiiragi sensei, daha da ileri giderek yan sınıfı patlatır. Ve sınıfın bazı yerlerine de bomba yerleştirdiğini söyler. Ve öğrencilere koridora çıkmalarını söyler. Çocuklar koridora çıktıklarında şok olurlar. Çünkü patlama sonucu koridorun çatısı çökmüş ve çıkmak imkansız. Çocuklar artık olayın ne kadar ciddi olduğunu anlarlar. 

Mr. Hiiragi's Homeroom

Çocuklar onu dinlemediğinde hemen saatini gösterip, bombalardan birini patlatacağıyla ilgili tehdit eder ve böylece her dediğini yaptırır. Kimse Hiiragi'nin neden böyle şeyler yaptığını anlayamaz.  

Ve Hiiragi artık dersine başlar.

Sınıflarında intihar eden başarılı bir yüzücü olan Reina isimli bir kızın ölümünü araştırmak ister. Hiiragi'nin asıl amacı Reina'nın ölümünden sorumlu kişileri bütün ulusa duyurmak ve herkese bir ders vermektir. Bu rehin alma olayını da bunun için yapar. Bu yaptıklarını basın görsün, sosyal medya kullanıcıları bu olayı konuşsun, herkes onu izlesin ister. Hatta zaman zaman sosyal medyada canlı yayın açar. Reina'nın ölümü gerçekten intihar mı yoksa cinayet mi ? İntiharsa neden intihar etti, cinayet ise kim ve neden öldürdü ? Aslında bu soruların cevabını Hiiragi biliyordur. Ama öğrencilerinin de bu konuyu düşünüp, doğruları bulmasını ister. Bu soruları sınıfta ki öğrencilere sorar. Yani onlara görev verir. İlk gün bu konuyla ilgili bir soru sorar ve akşam saat 8'e kadar doğru cevap vermezlerse aralarından bir kişiyi öldüreceğini söyler.

  Ve akşam saat 8 olduğunda Hiiragi sınıfa geri gelir ve cevabın ne olduğunu sorar. Reina'nın en yakın arkadaşı olan Sakura isimli bir kız cevap verir. Ve suçun kendinde olduğunu söyler. Ama cevap yanlıştır ve Hiiragi dediğini yapar ve içlerinden bir öğrenciyi öldürür. Bundan sonra herkes daha da ciddileşir ve diğer soruların cevabını daha dikkatli düşünmeye başlarlar.

Aslında ben biraz genel anlattım. Daha fazla detay, daha fazla olay var ben sadece kısaca üstünden geçtim. A bu arada Hiiragi aslında öğrenciyi öldürmedi. Odasına getirip orada gizledi çocuğu. Diğerleri daha sonradan öğrendiler tabii ölmediğini.
Eveet şimdi asıl olaya gelelim. Ve hızlıca özet geçeyim. Olayın aslı, Reina'nın bir maçta doping kullandığı bir video sosyal medya da paylaşılır. Ve bütün herkes Reina'yı suçlar. Nefret dolu sözler yazarlar. Onu tanıyan tanımayan herkes bu video yüzünden ona ölmesini vs. söyler. Ancak kimse videonun gerçek mi, sahte mi olduğunu sorgulamaz. Bilip bilmeden onu yargılarlar. En yakın arkadaşı bile. Bu baskılara dayanamayan Reina intihar eder. 
Doping videosunun düzenlenmiş olduğunu Hiiragi sensei ortaya çıkarır. Tabii bütün sınıf üzülür. Kendi yaptıklarını sorgulamaya başlarlar. Hiiragi'nin bir amacı da budur aslında. Düşünsünler, empati kursunlar. Çoğunluğa uyup birini kötülemesinler. Doğruluğunu araştırsınlar ister.

Mr. Hiiragi's Homeroom

Bütün dünyada aynı işte. Başkaları için kötü şeyler yazmak, nefret dolu yorumlar yazmak ne kadar da kolay. Birinin mutluluğunu görüp ondan nefret edenler, başarısını kıskanıp yine birinden nefret edenler.. Bunları gerçekten anlayamıyorum. Yazdıklarınızın nereye gideceğini hiç düşünmeden acımasızca yorumlar yazmasanız keşke. Keşke biraz düşünseniz. Hiiragi'nin de dediği gibi "Let's Think"

Mr. Hiiragi's Homeroom

Ve yine Hiiragi'nin dediği gibi;

Mr. Hiiragi's Homeroom

Mr. Hiiragi's Homeroom yorum

Maalesef böyle bir dünyada yaşıyoruz. Diziyi izlerken aklıma Reina gibi bu baskılara dayanamayan, bu kötü kalpli yaratıklar yüzünden gencecik yaşta aramızdan ayrılan melekler geldi. Özellikle Kore eğlence sektörünü az çok bilenler son yıllarda yaşanılanları biliyordur. 
Birine, nedenini bilmediğim asla anlayamadığım şeyler yüzünden nefret yorumları yazıldığına şahit oldum. Gülse ne biçim gülüyorsun yazdılar, ağlasa numara yapıyorsun dediler, çirkinsin dediler estetik yaptırdı bu seferde estetik yaptırdığı için nefret dolu yorumlar yazdılar. Daha da ileriye gidip tehdit ettiler, ölmesini söylediler. En sonunda istedikleri oldu. Uçup gitti o güzelim gencecik melek. Bir gün belki iki gün üzüldüler sanki intiharının nedeni onlar değilmiş gibi.. Timsah göz yaşları döktüler.. Aradan çok zaman geçmeden aynı yorumları başka birine yaptılar, daha sonra bir başkasına. Bu böyle devam etti hala devam ediyor. Bu yorumları yapanların katillerden bir farkı olduğunu düşünmüyorum ben. 

Mr. Hiiragi's Homeroom

Bu repliği herkesin beynine kazımak istiyorum. Anlayın bunu. Herkes anlasın artık.

Hiiragi 10.günde yani son günde bir canlı yayın açıp bir konuşma yaptı. Öyle güzel şeyler söyledi ki bunların bazılarını kolajladım.

Mr. Hiiragi's Homeroom


Mr. Hiiragi's Homeroom

Dizinin gerçekten her repliği çok anlamlıydı. O kadar çok paylaşmak istediğim replik var ki.. En iyisi izleyin siz bu diziyi. 
Özellikle kötü kalpli netizenler bu diziyi izlemenizi çok istiyorum. Tabii anlar mısınız, biraz olsun değişir misiniz bilemiyorum ama umarım izlersiniz.

Mr. Hiiragi's Homeroom

Dizinin bu son sahnelerinde Hiiragi'nin yaptığı bir konuşma daha vardı. Bu yayını izleyenlerin kötü yorum yapmaktan vazgeçmeyeceklerini söyledi. Ama yine de 1 kişi bile kötü yorum yapmaktan vazgeçse zamanla o 1 kişi 10 kişi hatta 100 kişi bile olabilir. Ve Hiiragi'nin bu yaptıkları da boşa gitmemiş olur. O böyle düşündü ama tabii ki durmayanlar yine durmadı devam etti. 

Yazımda atladığım önemli bir nokta var onu da paylaşayım. Hiiragi bu okula eski sevgilisi yüzünden giriyor aslında. Çünkü kız o lisede öğretmenmiş eskiden. Ve o liseden bir öğretmen o kıza da sahte video düzenletmiş. Ve kızın psikolojisi bozulmuş. Öğretmenliği bırakmış. 
Böylece Hiiragi o okula öğretmen olarak girdi. Daha sonra Reina'ya da aynı şey olunca bir şeyler yapmaya karar verdi. Ancak daha gençliğinde kansere yakalanmıştı ve artık bir senelik ömrü kaldığını öğrenmişti. Bu yüzden böyle bir plan yaptı. Ve bu olaydan sonra 1 sene kadar daha yaşayıp öldü. Son bölüm o kadar çok ağladım ki. Sabah kalktığımda gözlerim şişmişti ağlamaktan. 
Çok anlamlı, çok güzel mesajlar veren bir diziydi. Her bölümünden ayrı dersler çıkarttım. Herkese izlemesini tavsiye ediyorum. 
Şimdiden izleyecek olan herkese iyi seyirler. 

Bloğumda yayınladığım lise/gençlik Kore dizileri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder