25 Haziran 2021

Defendant / Kore Dizi / 2017 (BCP-Haziran)

 

Defendant afiş

Senaryosuyla, kadrosuyla, son bölüme kadar azalmayan heyecanıyla harika bir Kore hukuk dizisi Defendant..


Blogları Canlandırma projesi kapsamında haziran ayı temamız Hukuk-Mahkemeydi. 
Etkinlik ile ilgili detaylı bilgi almak isterseniz tıklayınız.

BCP mayıs ayı için başrolünde Ji Sung'un olduğu Familiar Wife dizisini izlemiştim. Haziran içinde yine bir Ji Sung dizisi seçtim 😊 İzlemelere doyamadığım bir adam. Defendant dizisini izlemeyi uzun zamandır erteliyordum. Temamıza uygun olacağını düşündüğüm için hem de bu diziyi daha fazla ertelemek istemediğim için izleyeyim dedim 😊

Defendant konusu, savcı Park Jung Woo bir sabah uyanır ve kendini hapishanede karısının ve kızının katili olarak bulur.
-18 bölüm-
Dram, gizem, hukuk

Defendant ji sung

Park Jung Woo (Ji Sung)

Seul Merkez Bölge Savcılık ofisinde çalışan bir savcıdır. Bir gece ailesiyle kızlarının doğum gününü kutlarken sabah bir uyanır ve kendisini hapishanede bulur. 

Defendant

Defendant

Defendant

Defendant

Birden ne olduğunu, nerede olduğunu anlayamaz. Çünkü en son hatırladığı şey kızının doğum günüdür. 

Defendant

Defendant

Defendant

Defendant

Uyandığında çılgına döner. Ama onun bu davranışına hapishanedeki arkadaşları alışkınlardır. Çünkü Jung Woo yaklaşık 3 aydır oradadır ve geçici hafıza kaybından muzdariptir. Hafızasını her kaybettiğinde aynı tepkileri vermektedir. 

Defendant

Defendant

Defendant

Defendant

Hapishanede olması şokunu atlatamamışken içlerinden birini direkt ona kızının ve karısının katili olduğunu söylemesi çok daha büyük şoka sokar onu.

Jung Woo kendine geldikten sonra olayları anlamaya çalışır, hafızasını geri kazanmaya çalışır. Her ne kadar katil olmadığını düşünse de sorguda katil olduğunu itiraf ettiği için kafası daha çok karışır. 
Zaman zaman eski anılarını hatırlar ve hatırladığı tüm anıları birleştirir ve bu olayla ilgili tüm sırları çözmeye çalışır. 

Defendant

Onu sürekli böyle ağlarken görmek çok üzücüydü.
Ji Sung'un oyunculuğuna zaten hayranım ama bu rolde daha bir hayran kaldım. Efsaneydi 👏

Ona bu konuda en çok yardımcı olan kişiler ise hapishanedeki arkadaşlarıdır. Böyle her şeyi dan dan söyleseler de aslında hepsi birbirinden iyi insanlar. Ve çok eğlenceliler 😊

Defendant

Defendant

Defendant

Defendant

Sürekli şakalaşıp, dans etmeleri harikaydı 😄 

Bu hapishane sahnelerini izledikçe aklıma Prison Playbook dizisi geldi. Canım dizim o da çok güzeldi. Mutlaka izlemenizi öneririm. 

Jung Woo bazı anılarını hatırlamaya başlayınca, hapishaneye girmeden önce en son hangi dava üzerinde çalıştığını hatırlamış daha sonra yavaş yavaş ona bu kötülükleri yaşatanın kim olduğunu da hatırlamıştı. 

Defendant

Birbirinden tamamen zıt karakterlerde olan ikiz kardeşlerimiz. 
Bu karakterleri Uhm Ki Joon canlandırdı. Kendisini Penthouse dizisinden tanıyorum. Orada da kötülerin kötüsü bir karakter burada da yine kötü bir karakterle izledik onu.

Defendant

Cha Min Ho

Defendant

Cha Sun Ho

Min Ho, ailenin sevilmeyen çocuğu. Biraz hoppala bir tip. Zengin ve şımarık.
Sun Ho ise babası tarafından çok sevilen, işleri yürüten, aklı başında bir adam.

Bir gün Min Ho bir suç işlemiş ve savcımız Jung Woo peşine düşmüştü. Min Ho köşeye sıkışıp abisinden yardım istese de abisi ona teslim olmasını söylemiş ve bu durum Min Ho'yu çileden çıkartmıştı. Ve bu çileden çıkması sonucunda abisini öldürüp onun yerine geçmişti. Abisi gibi giyinip, abisi gibi gözlük takıp öyle yaşamaya devam etmeyi düşünüyordu ki bizim zeki savcımız Jung Woo onun bu oyununu anlamış ve kanıtlamaya çalışmıştı. 
Ve sonucunda Min Ho yüzünden kendini hapishanede bulmuştu. 

Eskileri hatırladıkça Min ho'yu yakalamak isteyen Jung Woo'nun yardımına bir avukatımız koşmuştu. 

Defendant

Seo Eun Hye (Kwon Yuri)

Aldığı davaların üzerinde titizlikle çalışan, çoğunda başarısız da olsa sonuna kadar savaşan bir avukat.

Defendant

Defendant

Defendant

Defendant

Bu replikler onu çok iyi bir şekilde anlatıyor 😄

Jung Woo ve avukatımız Eun Hye birlikte gerçekleri ortaya çıkarmaya çalışırlar. 

Ancak Jung Woo suçsuzluğunu kanıtlamak için hapishaneden kaçmak zorundadır. Jung Woo kaçabilirse avukatımız ona her türlü yardım edecek ama önce hapishaneden kaçmanın bir yolunu bulmalıdır.
Ve hapishanedeki birinden yardım ister. Yardım istediği mahkumda Jung Woo'nun hapishaneye attığı kişilerden biridir. Böyle söyleyince ilişkileri kötü olmalı diye düşünmeyin harika bir ilişkileri vardı 😄

Onlar plan yaparken koğuş arkadaşlarından biri onların kaçacağını duyar ve onlara katılmak istediğini söyler. Onun hikayesi de çok iyiydi. Aslında cezasının bitmesine az kalmış ama onun acilen hapishaneden kaçması lazım. Çünkü hapse girmeden önce kendisine 2 milyon dolar loto çıkmış ve parayı alabilmesi için son 10 günü kalmış. Bu yüzden 10 gün içinde kaçması gerekiyor. Parayı aldıktan sonra hepsine yardım edeceğine dair söz veriyor ve bizimkilerde kabul ediyor. Bu üçlü her gece, koğuştakiler uyuduktan sonra kaçış planı hazırlıyorlar.

Defendant

Defendant

Defendant

Defendant

Onlar böyle fısır fısır plan yaparken birden diğer arkadaşlarına yakalanırlar.

Defendant

Defendant

Defendant

Defendant

O yakalandıkları an çok komikti 😄

Ve böylece koğuştaki diğer kişilerde bu üçlüye kaçmalarında yardım ederler.

 İşte bundan sonrası aşırı heyecanlıydı. Kaçabilecekler mi, biri görecek mi diye nefesimi tutup izlemiştim.

Defendant

Kang Joon Hyuk (Oh Chang Suk)

Savcımız Jung Woo'nun en yakın arkadaşı aynı zamanda meslektaşı.
Baştan sona gıcık olduğum bir karakterdi. En yakın arkadaşının arkasından işler çevirmesi, onu zor durumda bırakması çok sinir bozucuydu. Nefretlik bir karakterdi.

Defendant yorum

Belki de birçoğunuzun izlediği bir dizidir. Ben sürekli erteliyordum ancak ülkemizde uyarlanacağını duyunca birde BCP haziran temamıza da uygun olduğunu görünce hemen izlemeye karar verdim. İyi ki daha fazla ertelememişim. Gerçekten çok güzeldi. Her bölüm sonu inanılmaz heyecanlı bitiyordu. Tamam işte her şey bitti derken birden olaylar değişiyordu. Yani heyecanı hiç azalmayan bir dizi. 
Aşk yok, bolca heyecan var. Bu tür diziler seviyorsanız izlemenizi tavsiye ediyorum. Özellikle Ji Sung'un bu harika oyunculuğunu izlemenizi çok isterim. Çok çok başarılıydı. Defendant oyuncularının hepsi de harikaydı.

Defendant

Defendant

Defendant

Defendant

Ji Sung, gerçekte de çok güzel bir baba. Dizide de öyleydi. Bu sahneler çok güzeldi 💛

İzleyecek olanlara şimdiden iyi seyirler.

Bloğumda yayınladığım intikam temalı Kore dizileri

The Glory 

Vincenzo 

Taxi Driver 

Mouse 

Avengers Social Club

Bloğumda yayınladığım hukuk temalı Kore dizileri




17 yorum:

  1. hımmm ne kadar erkenden yazdın bcp haziranı :) hımm hukuk dizisi ne izlesem diye bakınıyordum, bu olabilir o zaman, prison playbook da bakayım peku :) sen otomatik kore dizi makinesi olduuun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu aralar baya boş vaktim var bende izledikçe yazıyorum daha yazmak isteyip yazamadiklarimda var hatta :D Bu dizi hem çok güzel hem de temamiza uygun tavsiye ederim seninde bu dizi hakkında yorumunu merak ediyorum ben seveceğini düşünüyorum :) Ahh Prison Playbook muhtesem muhteseemm:) Ahahha bu aralar gerçekten birazcık öyle oldum :D

      Sil
  2. son yazıma da bi bak amaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa okuma listeme düşmemişti yazın hemen bakiyoruumm :)

      Sil
    2. recalled u senden görüp hemen izledim de ondan dedim iştee :)

      Sil
  3. Konusu güzelmiş. Hapishanedeki ekipten epey eğlenceli sahneler çıkmıştır :D En sona koyduğun kızıyla yumruk tokuşturdukları fotoğraf da çok tatlıı. Tanıtım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hapishanedeki ekip gerçekten çok eğlenceliydi :) Eveet çok tatlılardı izlerken keşke daha fazla sahneleri olsaydı dedim. Rica ederiiim :)

      Sil
  4. Konusu hoşuma gitti açıkçası. İzleme listeme ekledim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bir seçim. Ba-yı-lı-yo-rum bu diziye. İki erkek oyuncunun karşılıklı döktürdüğü, sürekli zirvede duran gerilime bayılmıştım. Diziye dair tek kötü şey Yuri :/ Sandaletlerim bu kızdan daha çok ruh barındırıyor :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok sevdim bu diziyi. Ahahaha haklısın :D Neden Yuri'yi seçmişler onu bende anlamamıştım ama neyse ki diğer oyuncular fazlasıyla iyiydi :)

      Sil
  6. prison playbook izlemiştim ben de bu ay için ama tam odaklanamadan izledim :) bu dizinin konusu da ona biraz benziyormuş sahiden izlerim belki bunu da kalemine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisi aslında baya farklı tek ortak noktaları hapishanede geçmesi. Bu dizi Prison Playbook'a göre daha gerilimli, gizemli. Bu türde izlediğim en iyi dizilerden biri oldu. Ama yine de benim için Prison Playbook çok daha güzeldi :D Çok teşekkür ederim eğer izlersen umarım seversin :)

      Sil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. Hafiften tanıdık bir konusu var ama kurgunun oradan oraya savrulması bu tanıdıklığı ortadan kaldırıyor sanki. İlgimi çekti, listeme aldım :)

    YanıtlaSil
  9. Ji Sung için diziyi izlemeyi çok istiyorum ancak fırsat bulamadım hala. Aksiyon özlemi çektiğim anda izleyeceğim ilk dizi olacak. Emeğine sağlık, çok güzel bir yorum olmuş. :)

    YanıtlaSil
  10. Of bu aralar çok güzel diziler görüyorum ve izleyememek beni çok üzüyor. Merak ettim umarım bir gün izleyebilirim. Çok güzel bir tanıtım olmuş, emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil