31 Mayıs 2021

Taxi Driver / Kore Dizi / 2021

 

Taxi Driver afiş

Şiddet şiddeti doğurur, intikam intikamı doğurur..

Taxi Driver konusu, dizi, sıradan bir taksi şirketi gibi görünen "Rainbow Taxi" şirketinin etrafında dönmektedir. Bu şirket intikam almak isteyen insanlara "İntikam Çağrı" hizmeti vermektedir. Yani intikam almak isteyen müşterilerinin yerine intikam alan bir şirkettir. 

-16 bölüm-

Dram, aksiyon, suç

Çok müthiş bir diziyle geldiim 😍 Bu aralar izlediğim çoğu diziyi sevdiğimi fark ettim sanırım kdrama eski güzel günlerine döndü. En azından benim için öyle 😄

Bu dizininde kadrosuna, konusuna, senaryosuna, oyunculuklarına her şeyine hayran olduum 💗 Lafı fazla uzatmadan karakter tanıtımlarına geçeyim.

Taxi Driver

Jang Sung Chul (Kim Eui Sung)

Rainbow Taxi şirketinin kurucusu. Nazik, sıcakkanlı, güler yüzlü bir adamdır ancak suçlulara karşı inanılmaz derecede korkutucudur. 

Kanunlar tarafından korunmayan mağdurları korumak, onlar yerine intikam almak isteyen bu amcamız yine mağdurlardan oluşan bir ekip kurar. Ekip, Lüks Taksi Servisi adı altında çalışmaya başlar. 
İki mühendis, bir hacker ve eski bir asker..

Taxi Driver

Taxi Driver

İntikam almak isteyenler Rainbow Taxi'yi yani Lüks Taksi Servisi'ni nasıl buluyor, onlara nasıl ulaşıyorlar diye soracak olursanız hemen cevaplayayım.

Taxi Driver

Mesela bu çocuk okulda zorbalık görür ama kimseye derdini anlatamaz. En sonunda kendini öldürmeye karar verir ve internetten acı çekmeden nasıl ölünür diye araştırmaya başlar ve birden karşısına Lüks Taksi'nin reklamı çıkıverir. Çocuk bu şekilde onlar aracılığıyla intikam almaya karar verir. 

Taxi Driver

Taxi Driver

Bir lüks taksiyi bu ekipteki mühendisler biraz değiştirirler. Mesela bir düğmeyle plaka değiştirmek, bir düğmeyle üstte yazan lüks taksi yazısını kaldırmak, kırılmaz camlar gibi gibi birçok özellikler ekleyip intikamlarını bu taksiyle almaya giderler. Geleyim bu taksinin şoförüne. 

Taxi Driver lee je hoon

Kim Do Ki (Lee Je Hoon)

Lüks taksini şoförü. Eskiden özel kuvvetlerden olan bu askerimizin annesi bir gün bir seri katil tarafından öldürülür. 
Şirketin kurucusu olan amcamızda Do Ki'nin yanına gidip intikam almak ister misin diye sorar ve birlikte çalışmaya başlarlar. 

Harika dövüş yetenekleri olan Kim Do Ki aynı anda birden fazla adamla baş edebilen güçlü, zeki ve cesur bir adamdır.

Taxi Driver

Taxi Driver

Taxi Driver

Taxi Driver

İntikam alınacak kişilerin arasına böyle kılık değiştirerek girmesi harikaydı 😍 Bu adamın oyunculuğuna zaten hayrandım bu diziyle daha da hayran kaldım. Her karakteri mükemmel canlandırdı. Efsaneydi 👏 Hatta kendisini en son Move To Heaven dizisinde izlemiştim oradaki oyunculuğunu da çok sevmiştim 😍

Taxi Driver

Park Jin Eon (Bae Yoo Ram)  

Taxi Driver
                              
                                                         Choi Kyung Koo (Jang Hyuk Jin)

İşte mühendislerimiz. Onların sahneleri eğlenceliydi 😄 Tüm bu aksiyonun içinde ikisini izlemek keyif veriyordu.

Taxi Driver

Lüks taksimiz ve yanındaki de ekibin diğer üyeleri. Onlarda olay yerine giderken kılık değiştiriyorlardı. Mesela bu fotoğrafta tavukçu kılığına girmişlerdi 😄

Taxi Driver

Burada da farklı bir kılığa giren mühendislerimiz 😄

Taxi Driver

Ahn Go Eun (Pyo Ye Jin)

Hacker kızımız. Onunda ekibe katkısı çok büyüktü. Üzücü bir geçmişi var. Onunda intikam almak istediği biri var işte o yüzden bu ekibin bir parçası oldu.

Taxi Driver

Taxi Driver

Tabii hackerlık dışında gerektiğinde onun da kılık değiştirip olaylara dahil olduğu zamanlar olmuştu 😄 Güzel bir sahneydi.

Ekibin hepsi yazımın başında da dediğim gibi mağdurlar ve amaçları intikam almak. Ama kendi intikamları dışında kendileri gibi olanlara yardım etmekte onlar için çok önemli. 

Bu ekip yakaladıkları suçluları polise, savcıya falan teslim etmiyor. Şirketin başkanı kendi yöntemiyle cezalandırıyor onları. 

Ama bir savcı bu suçluların ortadan yok olmasını garip buluyor ve düşüyor bu işin peşine.

Taxi Driver esom

Kang Ha Na (Esom)

İşte bizim ekibin peşine düşen savcımız. Başarılı ve güçlü bir adalet duygusuna sahiptir. Araştırmaları sonucunda Kim Do Ki'den şüphelenip onu yakın takibe almasına rağmen elinde kesin kanıtlar olmadığı için onu tutuklayamaz. 

Taxi Driver

Baek Sung Mi (Cha Ji Yeon)

Bizim şirketin kurucusu olan amcamızla bir bağlantısı olan güçlü, zalim bir kadın. Onun karakterinden çok oyunculuğundan bahsetmek istiyorum. 
İnanılmaz bir oyunculuk sergiledi. Her sahnesi efsane ve karizmatikti. Ciddi anlamda hayran kaldım. Özellikle son bölümlerdeki oyunculuğu zirveydi 👏
Daha önce nerelerde oynamış diye bir bakayım dedim bir baktım ki bu diziden önce sadece bir dizide oynamış. Ve sadece üç tanecik filmde yer almış. Böyle bir kadın harcanmamalı en kısa zamanda yine dizilerde görmeliyiz. 

Taxi Driver Taxi Driver

Taxi Driver yorum

Ben bu diziyi çok çok sevdiiim 💗

Sadece dizidir, kurgudur deyip geçemiyorsunuz çünkü yaşanılan şeyler o kadar gerçek ki. Hatta dizide geçen bazı olaylar gerçekmiş. Bazı olaylar da kurgu ama gerçek gibi. Okulda zorbalık, dolandırıcılık, tecavüz hepsi maalesef hayatımızda olan, haberlerde sıklıkla gördüğümüz olaylar.

Diziyi izlerken diyordum ki "O ülkede kanun yok mu ? Ceza kesmek bir kaç kişiye mi kalmış ?" ama izledikçe evet maalesef o bir kaç kişiye kalmış dedim.

Hatta bazı olaylar var ki suçlusu belli ama polis ya da savcı bir şey yapamıyor. Kanıt yetersizliği ya da zengin bir aileye bulaşmak istememe durumu oluyor. İşte bu durumlarda her ülkeye böyle bir Lüks Taksi Servisi lazım dedim.  

Tekrar söyleyeyim gerçekten çok güzel bir diziydi, anlamlıydı. Taxi Driver oyuncuları da her biri harika iş çıkarmışlar. Taxi Driver 2. sezon gelecekmiş gibi bitti umarım yakın zamanda alırız haberini.
Aksiyonu bol olan bu diziyi izlemenizi tavsiye ederim. Şimdiden iyi seyirler.

Bloğumda yayınladığım intikam temalı Kore dizileri

The Glory / Dram

Vincenzo / Hukuk, Komedi

Defendant / Hukuk, Dram

Mouse / Gerilim

Avengers Social Club / Komedi

The Glory / İntikam

Ayrıca bunlara da göz atabilirsiniz 👇

Terius Behind Me / Romantik, Komedi, Aksiyon / Kore Dizi

Man To Man / Romantik, Komedi, Aksiyon / Kore Dizi

Sisyphus: The Myth / Aksiyon, Gizem, Fantastik / Kore Dizi

Triad Princess / Romantik Komedi, Aksiyon / Tayvan Dizi



2 yorum: