26 Ağustos 2021

The Devil Judge / Kore Dizi / 2021

the devil judge afiş

"Gerçekte adalet yok. Yalnızca bir oyun var. Korkunç bir adaletsiz oyun."

Bugüne kadar izlediğim en en en iyi hukuk dizisi. Bu yazım bolca övgü içerir bilginize 😍

The Devil Judge konusu, adalete inanmayan bir baş yargıç, mahkemeyi bir şov programına dönüştürür. Genç bir yargıç ise baş yargıcın gerçek amacını öğrenmek için onunla birlikte çalışmaya başlar.
-16 bölüm-
Gizem, hukuk

the devil judge ji sung

Kang Yo Han (Ji Sung)

Baş yargıcımız. Kendisi tam bir şov adam. Adalete inanmayan, güçlü insanların paraları veya mevkileri sayesinde işledikleri cezalardan sıyrılmasını kabullenemeyen biri.

the devil judge

Maalesef ki bu çok doğru..

the devil judge

Her şeyi yapmak istedim derken yaptığı şeyi kısaca özetleyeyim.

Mahkemeyi halka açıyor.  Baş yargıcımız suçluyu sorgularken halk bunu canlı olarak izliyor. Hatta o suçluyu tanıyanlar falan varsa canlı yayına bağlanabiliyorlar.

the devil judge

Yargıcımız bu suçluya hangi cezayı uygun görürse halka açıklıyor. 
Bir de DIKE diye bir uygulama var. O uygulama üzerinden halk oy veriyor.
Yargıç bey diyor ki "Benim uygun gördüğüm bu cezayı sizlerde onaylıyorsanız onaylıyorum tuşuna basın, onaylamıyorsanız onaylamıyorum tuşuna basın."

the devil judge

Tabii bu konuşmaları yaparken öyle cümleler seçip konuşuyor ki halk birden gaza gelip onaylıyorum tuşuna bastıkça basıyor.

Bu bahsettiğim cezalar da öyle basit cezalar değil. Örneğin, kırbaçlama, elektrikli sandalye, sapıklarla dolu bir hapishane, 200 bilmem kaç yıllık hapis cezaları gibi cezalar veriyor. Her ülkeye bir Kang Yo Han lütfen..

Bana göre bu cezalar o kişilere az bile olsa da, konuda da bahsettiğim genç yargıcımız bu cezaları fazla buluyor. Hatta baş yargıcın halkı bilerek gaza getirdiğini düşünüyor.

the devil judge jin young

Kim Ga On (Jin Young)

İşte genç yargıcımız. Baş yargıcın fikirlerinden, yaptıklarından hiç memnun değil. Halk ise baş yargıcı çok seviyor, çok güveniyor. Onun ağzından çıkacak kelimelere bakıyor. 
Baş yargıcın bu şovu özellikle küçük çocukları çok etkiliyor.
Çocuklar her cezadan sonra oyunlarına o cezaları ekliyorlar. Mesela arkadaşlarını kırbaçlıyorlar vs her gördükleri cezayı oyun yapıp oynuyorlar. Ga On'da bu durumdan aşırı rahatsız.
 Ve baş yargıcın amacının da gerçekten adaleti sağlamak değil sadece şov yapıp reyting kasmak olduğunu düşünüyor ve aralarında sürekli devam eden bir rekabet başlıyor.

Ga On dışında mahkemede yargıç olan biri daha var.

the devil judge kim jae kyung

Oh Jin Joo (Kim Jae Kyung)
Minnoşuumm. O da Ga On gibi yardımcı yargıç. Baş yargıcımızın çok büyük hayranı. Başarılı bir kadın.

the devil judge

Çok güzel bir üçlü 😍 Kıyafetleri hariç..

Bu rekabet dolu sahnelerin arasında tatlı sahneler de oluyor tabii.

the devil judge park gyu young

Soo Hyun (Park Gyu Young)

Ga On'un çocukluk arkadaşı, tek arkadaşı, her şeyi Soo Hyun. Kızımız polis. Polis olmasının tek sebebi de küçüklüğünden beri başını belaya sokmadan duramayan Ga On 😄 İşte kızımız onu her zaman koruyup kollayabilmek için polis oluyor.

the devil judge

Aralarındaki ilişkiye aşıktım. Arkadaştan çok daha öte bir ilişkileri vardı. Çok güzellerdii..

Dizinin bir de kötü ve güçlü bir kadını vardı.

the devil judge kim min jung

Jung Sun A (Kim Min Jung)

İzlediğim en güçlü kadın karakterlerden biri. Bayılıyorum zaten güçlü kadın karakterlere. Bu biraz da acımasızdı ama yine de çok efsane bir karakterdi. Tek başına herkesi dize getiren, kendine kukla eden, arkadan arkaya ülkeyi yöneten çok zeki bir kadın.

İki düşman, iki zıt karakter ama aralarındaki çekim....😍

the devil judge

Onların sahnelerini izlemek nasıl keyifliydi anlatamam. Mutlaka izlemeniz lazım..

The Devil Judge yorum

Bu diziyi izlerken bizim ülkemizin adalet sistemiyle ne kadar benzer olduğunu gördüm. Aslında genel olarak bu durum bütün dünya da öyle kesinlikle adalet diye bir şey yok maalesef. Ama bu dizide baş yargıcın bu şov programı, bizim Twitter'dan adaleti sağlamaya çalışmamızı anımsattı bana. Nasıl ki ülkemizde bir olay oluyor, mesela bir kadın cinayeti oluyor ve suçlu salınıyor ama halk Twitter'dan birlik olup, tagler açıp bu suçlu cezasını çeksin diye elinden geleni yapıyor ve bunun sonucunda o suçlu tekrar tutuklanıyor ya işte bu dizideki şov programı da biraz bunun gibi. Normal yollardan adalet sağlanmıyor maalesef.
Neden bir suçlunun cezasını çekmesi için halkın ayaklanması gerekiyor ? Neden biz böyle bir durum için çabalamadan gereği yapılmıyor ? Bu cevapsız sorularım uzar gider..

İşte bu dizideki baş yargıcımızda dünyada adaletin olmadığına inandığı için kendi yöntemiyle adaleti sağlamaya çalıştı. Yaptığı ne kadar doğru ne kadar yanlış tartışılır ama o suçlulara vermiş olduğu cezalar kurbanların ve ailelerinin az da olsa yüreğine su serpen cinstendi. 

Aslında suçluların cezalarını canlı yayında çekmeleri onları inanılmaz rencide eden bir durumdu ve bence çok iyiydi ama işte o canlı yayını sadece yetişkinler değil küçük çocuklarda izliyor ve çok etkileniyorlar bu yüzdende aynı zamanda kötü bir durumdu. 

Bu dizi hakkında yazmak istediğim çok şey var, paylaşmak istediğim çok replik var ama tutacağım kendimi. 
Yazımı bitirmeden biraz oyuncular hakkında konuşmak istiyorum.

The Devil Judge oyuncuları

Her biri harika oyunculuk sergiledi. Özellikle başrollerimiz Ji Sung beyciğim ve Ga On bebeğim inanılmaz iyilerdi.

the devil judge

Resmen ayakta alkışlamalık sahneleri vardı ikisinin de.

Ji Sung beyciğimi zaten çok çok severim. Hem kendisine hem oyunculuğuna aşığım. Başka dizilerini de izlemiştim hatta 2 dizisini bloğuma yazmıştım. Okumak isterseniz buyurunuz 👉 Familiar Wife, Defendant.

Jin Young ise hem idol olarak çok başarılı (bilmeyenler için kendisi Got7 grubunun üyesi) hem de oyuncu olarak çok başarılı. Hatta her projesinde başarısına başarı katıyor. Gerçekten onu izlemekten çok keyif alıyorum. 

Canım kadınım Min Jung'da izlemekten çok keyif aldığım oyunculardan biri. Her karakterin altından kolaylıkla kalkabiliyor. Özellikle bu dizideki karakteri of offf 🔥 Onun da 2 dizisini bloğuma yazmışım okumak isterseniz  👉 Mr. Sunshine, Man To Man

Ah unutmadan yeni aşkımı size takdim etmeden bitirmemeliyim yazımı 😍

the devil judge lee ki taek

K (Lee Ki Taek)
Benim canım karanlık çocuğum. Kendisi baş yargıcımızın gizli işlerini yapan gölgesi, sağ kolu. Sahneleri ve replikleri çok az. Onu ilk gördüğüm an gözlerimden kalpler çıkınca her bölüm onun kısacık sahnelerini beklerken buldum kendimi 😍 Bu dizi onun sanırım 3.dizisiymiş diğerlerini izlemedim. Bence yetenekli biri yolu açık olsun inşallah daha çok dizilerde, filmlerde görürüz 💓

Son olarak ben senaryoyu, oyuncuları, oyunculuklarını, çekim açılarını, görselliği, vermek istediği mesajları, her şeyi çok beğendim. Baştan sona temposunu kaybetmemesi çok güzeldi. Her dizinin finalini beğenmem ama bu dizinin final bölümü aşırı iyiydi yani iyinin de iyisiydi 👍 Harika bir diziydi. Kesinlikle izleyin, izlettirin. 
İzleyecek olanlara şimdiden iyi seyirler 💛

Bloğumda yayınladığım diğer Kore hukuk dizileri 👇




2 yorum: