28 Kasım 2016

Chak De! India / Hint Filmi / 2007

               chak de india ile ilgili görsel sonucu

Yine bir Hint filmi ile geldim.. Bu sefer Shahrukh Khan'lı bir Hint filmi..
Shahrukh Khan deyince bol aşklı bol romantikli filmler gelir bir çoğumuzun aklına. Ancak bu film bütün SRK filmlerinden farklı. 

Tabii diğer filmler gibi efsane mi ? Evet efsane.. Shahrukh Khan işte adamın her filmi olaaayyyy 😁

Chak De! India konusuna; Kabir Khan (Shahrukh Khan) ünlü bir hokey oyuncusudur. Pakistan-Hindistan maçında Kabir Khan penaltı atışını kaçırır ve Hindistan, Pakistan'a yenilir. Maç sonunda Kabir bir Pakistanlı oyuncu ile tokalaşır ancak medya bunu Kabir maçı sattı olarak yayınlar. Ve bütün ülke bir anda Kabir'e düşman kesilir ve artık Kabir hokeyi bırakır hatta evini, mahallesini terk eder. Ancak 7 yıl sonra bir kız hokey takımı kurulur ve Kabir'de bu takımın antrenörü olarak geri döner. Amacı ise bu takımı dünya şampiyonu yapıp ülkesi adına neler yapabileceğini herkese göstermektir. Ancak işler istediği şekilde gidecek midir ?


   
   

Hırs, azim, inanç...
Bunlar olamadan takım olmaz.. Bunlar olmadan başarı gelmez..
Bu 16 kızın ihtiyacı olanda işte bunlar. Takım olabilirlerse, takım olmak için çabalarlarsa başarıda kaçınılmaz olur.

Hindistan kültürüne, filmlerine aşinaysanız Hindistan'daki "kadın" tanımını az çok biliyorsunuzdur. "Kadınlar çalışamaz", "Evde çocuk bakar", ve filmde de ki bir replikte şöyle "Kadınlar mini etek giyip ortalıkta dolaşamaz." vb.
Bu 16 kız işte bu algıyı da yok etmek için ellerinden geleni yaparlar. Kadınların sadece ev işlerinde değil toplumun her alanında başarılı olabileceklerini herkese gösterirler.
Bir de şunu söyleyeyim, filmde hiç dans sahnesi yok. Yani hiç kopmadan izliyorsunuz filmi.




Not: Gifler Tumblr'dan alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder