23 Kasım 2016

En İyi 8 Aamir Khan Filmi

                                    
En İyi 8 Aamir Khan Filmi listesi

Aamir Khan, şüphesiz bir çoğumuzun en sevdiği Hintli aktör.
Ben de Hint filmlerini Aamir Khan sayesinde sevdim 😍 Ve bu yazımda da izlediğim en iyi 8 Aamir Khan filmlerini listeleyeceğim.

1) Dil Chahta Hai / 2001

Dil Chahta Hai

Dil Chahta Hai konusu, üç sıkı arkadaş.. Üçünün de aşka farklı bakışları vardır.. Sameer, her gördüğü kıza aşık olduğunu sanır.  Akash, aşka inanmaz, hep çapkınlık peşindedir. Siddharth ise aşk hakkında pek konuşmaz.. Günün birinde kader hepsine öyle bir oyun oynar ki aşk hepsine bir ders verir.. İçinde aşkı, dostluğu, ayrılığı, yalnızlığı, sevinci, hüznü bulabileceğiniz bir baş yapıt..

Romantik
-3 saat 5 dakika-

2) Rang De Basanti / 2006

Rang De Basanti

Rang De Basanti konusu, Genç bir İngiliz bayan Sue, büyükbabasının 1920 yıllarında Hindistan'ın özgürlüğü hakkında yazdığı günlüğü ile ilgili bir belgesel çekmek için Hindistan'a gider. Hindistan'da kendisine yardım etmeyi kabul eden Hintli genç kız Sonia ile birlikte belgesel filmde oynayacak oyuncuyu üniversitede aramaya kalkışırlar. Kültüründen uzaklaşmış birçok aday kitlesinden sonra kötünün iyisi tadında bir grup oluşturulur. Grup, belgesel çekildikçe konuyu kavramaya, benimsemeye ve haliyle de bilinçlenmeye başlar. Filmin adı Rang De Basanti (Onu Sarıya Boya). Sarı Hint kültüründe fedakarlık anlamına gelmekteymiş. Bu yüzden filmin bir kısmı sarı renginde çekilmiş.

Dram
-2 saat 37 dakika-

3) Fanaa / 2006

Fanaa

Fanaa konusu, Zamanın birinde Zooni adında bir görme engelli ama çok güzel bir kız vardır. Bu güzel kız Cumhuriyet kutlamalarında görev almak için giderken bir tur rehberi olan Rehan'a karşı duygu besler ve ona aşık olur. Gözlerinden ameliyat olan güzel kız için kötü bir haber vardır. Rehan bir bombalı saldırıda ölmüş olur. Rehan'ın ölümüyle sarsılan psikolojisinin etkisindeyken bir gün bir kapı çalar ve olayların içinde ana karakterlerden biri oluverir. Acaba Rehan yaşıyor muydu?

Romantik/Dram
-2 saat 48 dakika-

4) Taare Zameen Par / 2007

Taare Zameen Par

Taare Zameen Par konusu, Ailesi ve öğretmenleri tarafından tembel ve hayalperest olduğu gerekçesiyle sürekli eleştirilen Ishaan'ın hayatı bir resim öğretmeni ile tamamen değişecektir. O zamana kadar fark edilemeyen bir cevher Ram Shankar adlı öğretmenin çabalarıyla gün yüzüne çıkacak ve bu herkesi mutlu edecektir.

Dram
-2 saat 44 dakik

5) Ghajini / 2008

Ghajini

Ghajini konusu, Sanjay Singhania Hindistan'ın en büyük iş adamlarından biridir. Bir iş gezisi dönüşünde evinde nişanlısı öldürülür ve kendisi de ağır yaralı olarak kurtulur. Ama başına demir sopayla darbeler alan Sanjay kısa süreli hafıza kaybına uğrar ve Sanjay nişanlısını öldüren Ghajini'nin peşine düşer.

Aksiyon/Romantik
-3 saat 3 dakika-

6) 3 Idiots / 2009

3 Idiots

3 Idiots konusu, sistemin daima yarış üzerine kurulu olduğu, herkesin en iyi olmaya çabaladığı bir okulda sistemi değiştirmeye çalışan bir öğrenci ve onun en yakın 2 arkadaşı. Başlarından geçenler, hayattan aslında ne istedikleri. Ranco karakterinin başrol oynadığı film dram ve komedi türünü en iyi şekilde harmanlayıp bize öğretici bir film olmakta.

Komedi/Romantik 
-2 saat 51 dakika-

7) Dhoom 3 / 2013

Dhoom 3

Dhoom 3 konusu, sihir ve akrobaside usta olan bir sirk göstericisi, babasının ölümünün intikamını almak için Chicago'da bir bankayı ele geçirmek üzere bir hırsıza dönüşür.

Aksiyon/Gerilim
-2 saat 52 dakika-

8) Peekay / 2014

Peekay

Peekay konusu, P.K. bir şehirdeki yabancının düşünceler komedisidir. P.K. daha önce kimsenin sormadığı sorular sorar. Bunlar masum, çocuk gibi sorulardır ama cevapları enteresandır.P.K.'in masum gözlerini gören insanlar kendi monoton hayatlarını gözden geçirirler.
P.K.'in sadık arkadaşları ve dostları olur. Kırık kalpleri düzeltir öfkeleri dindirir. P.K.'in çocuksu merakı kendisi ve milyonlarca insan için manevi bir yolculuğa dönüşür. Film karmaşık felsefelerin iddialı ve benzersiz yönlerini orijinal bi şekilde ortaya koyuyor.

Dram/Romantik 
-2 saat 33 dakika-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder