4 Şubat 2021

True Beauty / Kore Dizi / 2021

 True Beauty afiş

Klişelerle dolu bir gençlik dizisi True Beauty

True Beauty konusu, dizi, çevresindekiler tarafından güzel bulunmayan, sürekli dışlanan Im Ju Kyung'un, makyaj yaparak güzelleşmesini ve bu sayede yeni çevre, yeni arkadaşlıklar edinmesini konu almaktadır.
Klişelerle dolu bir dizinin, yakışıklı başrolleri sayesinde nasıl bu kadar izlenip, sevildiğini anlatmak istiyorum sizlere. Ama önce başrol kızımızla başlayalım.

True Beauty Mun Ka Young

Im Ju Kyung (Mun Ka Young)

Küçüklüğünden beri çevresindeki herkesin çirkin diye dışladığı bir kızdır. Okul hayatı boyunca da bu hep böyle olmuştur. Liseye başladığında bu sefer dışlanmaktan daha fazlası olur. Bir grup okul arkadaşı tarafından zorbalığa maruz kalır. Sınıfındakiler sırf çirkin diye onunla dalga geçer, ona hep ayak işlerini yaptırırlar.

Bu durumdan sıkılan Ju Kyung, internette böyle insanların birbirleriyle dertleştikleri bir platform gibi bir yerde yaşadıklarından bahseder ve oradakiler de ona Youtube'daki makyaj videolarından bahseder. İnsanların makyajla nasıl bambaşka bir görünüşe sahip olduğunu görünce kendisi de o akşam hemen gidip makyaj malzemeleri satın alır ve videoda gördüğü gibi makyaj yapmaya başlar. Okula gideceği günde makyaj yapar ve büyük bir özgüvenle okula gider. Ama makyajı tam bir fiyaskodur. Onu gören herkes gülmeye başlar. Tabii Ju Kyung çok üzülür. Eve geldiğinde yine o platformda yaşadıklarını anlatır ve oradaki kızlar nasıl makyaj yaptığını sorarlar. Ju Kyung'da makyajlı fotoğrafını atar ve kızlar da nerede nasıl değişiklik yapması gerektiğini söylerler.

Sırf başkalarının güzellik anlayışına uymadığı için birine böyle kötü davranmaları, onu dışlamaları, dalga geçmeleri çok kötü bir durum. Ju Kyung'un sırf o insanlar yüzünden kendini makyajla güzelleştirmeye daha doğrusu onların güzellik anlayışına uymaya çalışması gerçekten üzücü.
Ailesi bile kızın çirkinliğini yüzüne vuruyorken okul arkadaşlarının ona böyle davranmasına şaşırmadım. Bu kısımlara daha çok gıcık olmuştum özellikle annesinin bazı lafları sinir etmişti beni.
 
Neyse bir gün Ju Kyung ve ailesi oturdukları evden, daha eskiden oturdukları eve taşınırlar. Bu vesileyle Ju Kyung'un okulu da değişmiş olur. Gece gündüz makyaj alıştırmaları yapan Ju Kyung artık bu işi başarmış, makyaj yaparak bambaşka bir görünüşe kavuşmuştur. Yeni okulunun ilk gününde yepyeni bir Ju Kyung olarak yeni sınıfına giriş yapar.

True BeautyTrue Beauty mun ka young

Tabii bütün gözler onun üzerinde. Yanından geçen herkes birbirine onu gösterip ne kadar güzel olduğunu falan söylüyorlar. Bu durum onu hem şaşırtıyor hem de mutlu ediyor.
Sınıfına girer girmez arkadaş bile ediniyor.

True Beauty

Ve gelelim başrol beylere 😍 Ju Kyung'un sınıf arkadaşları Soo Ho ve Seo Joon.

True Beauty

Lee Soo Ho (Cha Eun Woo)

Asıl oğlanımız. Okulun gözdesi. Hem yakışıklı, hem zeki hem de zengin bir aileden geliyor. Çok sessiz sakin kendi halinde bir tip ama okulda baya popüler. 
Ju Kyung'un da makyajsız halini bilen ilk kişi. 
Ju Kyung'a başta soğuk davransa da sonradan arkadaş, daha sonra da sevgili oldular. 

True Beauty

Han Seo Joon (Hwang In Yeop)

Ve ikinci oğlan, çoğumuza ikinci erkek sendromu yaşatan bir bey.
Okulda bad boy gibi takılsada aslında çok tatlı, baya minnoş biri 😍 Ju Kyung'a sürekli sataşması çok komikti. Tabii bu sataşmalar sonunda kıza aşık oldu ama çok geç Ju Kyung kalbini çoktan Soo Ho'ya kaptırmıştı bile. 
Ah Seo Joon'um, Ju Kyung'u az kurtarmadı zorbaların elinden.
Aynı zamanda geçmişte yaşanan bazı olaylardan daha doğrusu yanlış anlaşılmalardan dolayı Soo Ho ile de arası kötüydü, düşman gibilerdi. Birde üstüne aynı kıza aşık olmaları.. Yeni kaos dolu günleer.. 😄
 
Çoğu kişinin yeni gözdesi, genç kızların sevgilisi işte karşınızda Hwang In Yeop 👏😄 Kendisine 18 Again dizisinde pata küte düşüp bu dizide de düşmelere devam ettim. Bu dizideki karakterinin de etkisiyle şuan baya yükselişte olan bir bey kendileri 😍 Yeni projelerini sabırsızlıkla beklemekteyim. 

Dizinin ilk bölümlerinden itibaren bütün ilgi beylerdeydi. Hatta yeni bölüm yayınlandığında herkes bu yakışıklı beylerin birlikte olan sahnelerine yükseliyordu 😄 Herkes derken ciddiyim. Resmen Kore dizi izleyicilerin hemen hemen hepsi bu diziyi güncelken izledi. Yeni bölümler geldiğinde Instagram ve Twitterda spoiler yemeden dolaşmak neredeyse imkansızdı 😂
 
Neyse senaristlerde Soo Ho ve Seo Joon'un birlikte oldukları sahnelere nasıl tepkiler geldiğini görünce, senaryoda ufak değişikliker yapıp bütün ilgiyi onların üzerine çektiler. Yani en azından bu benim düşüncem 😄 Öyle sahneler izledik ki Ju Kyung aradan çekilsin Soo Ho ve Seo Joon ikilisini izleyelim yeter dedik. O sahnelere birkaç örnek 👇

True BeautyTrue Beauty

True BeautyTrue Beauty
Günlerce konuşulan hastane sahneleri 😂

Dahası var tabi ama burayı giflerle doldurmak istemiyorum şuan 😄

Aaa tabi bu yine iyi halleri. Aralarının daha kötü olduğu bir zaman vardı. Ju Kyun'un evinde kavgaya tutuştukları. 

True BeautyTrue Beauty

Ju Kyung'un evinde ise şöyle saçma ve bence iğrenç bir gelenek var. Kimler kavga ederse birbirlerinin ayak tırnaklarını kesip aynı zamanda birbirlerine "Seni seviyorum" demek zorundalar 😂 Aklımda tek bir soru NEDEN?? Saçma falan ama aynı zamanda baya komik bir olay 😂

True BeautyTrue Beauty

Herkes bir yana bu çift bir yana 😍

True Beauty

Ju Kyung'un ablası Im Hee Kyung (Lim Se Mi) ve öğretmenleri Han Joon Woo (Oh Eui Sik).
Harika bir ikili, harika bir çift. Çok eğlencelilerdi 😄

Diğer ikili. Bunlarda şapşal bir ikili 😄

True BeautyTrue Beauty

Ju Kyung'un küçük, tatlış kardeşi Im Ju Young (Kim Min Ki) ve Seo Joon'nun kardeşi Han Go Woon (Yeo Joo Ha)
Ju Young'un kızın peşinden koşması, o sevimli halleri o kadar tatlıydı kii 😍 İlk dizisi olmasına rağmen harika bir oyunculuk sergiledi. Bu karakter tam onluk olmuş 😍

Dizinin en renkli tayfası Seo Joon'un arkadaşları

True Beauty

Onların sahnelerini izlemekte çok keyifliydi 😄

True Beauty yorum

Eğlenceli, komikli bir dizinin daha sonuna geldik. Açıkçası kadro daha farklı olsaydı izler miydim ? Pek sanmıyorum. Çünkü öyle çok izlenilesi bir konusu, senaryosu yoktu. Ama True Beauty oyuncuları böyle güzel olunca senaryo falan hiç fark etmiyor benim için. Her türlü izliyorum 😂
Çerezlik, çok kafa yormayan bir dizi arıyorsanız bu dizi işte tam olarak öyle bir dizi. İzleyecek olanlara şimdiden iyi seyirler.

Yazımı da o efsane, hakkında uzun uzun konuştuğumuz ve uzun zamanda konuşacağımız Okey Dokey sahnesiyle sonlandırmak istiyorum 😄

True BeautyTrue Beauty

True BeautyTrue Beauty

True Beauty


Bloğumda yayınladığım lise/gençlik Kore dizileri

2 yorum:

  1. Okey Dokey ve Su Ho ile Han Seo Jun'un tuvalet sahnesini asla unutmayacağım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okey Dokey sahnesini bende unutmayacağım çok komikti :D Ama tuvalet sahnesini unutmak istiyorum been :D Ne gerek vardı öyle bir sahneye :D

      Sil