12 Nisan 2021

Beyond Evil / Kore Dizi / 2021

 

Beyond Evil poster

Her bölüm acaba katil bu mu diye sorguladığım, heyecanı, aksiyonu bol bir dizi.

Beyond Evil konusu, 20 yıl önce meydana gelen seri cinayetler geçmişte Lee Dong Sik'in hayatını altüst etmiştir. Günümüzde artık dedektif olan Dong Sik'in hayatını altüst eden o seri katil tekrar ortaya çıkmıştır ve Dong Sik yeni partneri Han Joo Won ile o seri katilin peşine düşer.
-16 Bölüm-
-Dram, aksiyon, gizem, gerilim-

Polisiye, gerilim dizilerini hep sevmişimdir. Özellikle seri cinayet davalı konuları daha çok severim 😄
Dedektiflerle davaları çözmeye çalışmak, katilin kim olduğunu bulmaya çalışmak çok eğlenceli. Hele birde hiç tahmin etmediğim biri çıktığında o yaşadığım şok niyeyse beni çok mutlu ediyor 😄

Bu dizide bir sürü kişiden şüphelendiğim, bolca ters köşe yapan bir diziydi.

Beyond Evil shin ha kyun

Lee Dong Sik (Shin Ha Kyun)

20 yıl önceki seri cinayetlerin baş şüphelisi. Aynı yıl kız kardeşi kaybolur ancak kesilmiş parmakları evlerinin bahçesine bir kenara dizilmiş olarak bulunur. Kardeşinin kaybolduğu yerde de ona ait bir eşya bulunduğu için direkt olarak baş şüpheli o olur.
Daha sonra suçsuzluğu kanıtlanır. O da bir dedektif olur. Herkesin deli diye lakap taktığı, aşırı sinirli bir dedektif..
Yaşadığı küçük bir şehirde 20 yıl aradan sonra yine kesilmiş parmaklar bulunur. 
Seri katilin tekrar ortaya çıkmasıyla bizim deli dedektif daha çok delirir tabii. Ve geçmişte onun hayatını altüst eden, tüm o cinayetleri işleyen, en önemlisi kız kardeşinin şuan nerede olduğunu, öldü mü yaşıyor mu bunu bilen tek kişi o katil. Bu yüzden onu yakalamayı çok istiyor.

Beyond Evil yeo jin goo

Han Joo Won (Yeo Jin Goo)

Polis okulundan başarılı bir şekilde mezun olmuş, babası da polis teşkilatının en önemli kişisi olmaya aday. 
(Hemen bir parantez açmalıyım. Jin Goo zaten çok beğendiğim bir bey ama bu dizide hayranlığım daha da arttı. Oyunculuğu zaten efsane de ah şu yakışıklılığı yok muu altyazıyı mı okuyayım onu mu izleyeyim bilemiyordum 😂 Maşallah diyeyim nazar değmesin 🧿)

Joo Won, bu 20 yıl önceki davayla pek bir ilgili. Ve onun içinde asıl şüpheli Dong Sik. Ama elinde kanıt olmadığı için onu yakalayamıyor. Bu yüzden Dong Sik'in görev aldığı karakolda göreve başlamaya karar veriyor ve böylece partner oluyorlar.

Joo Won daha ilk başından o karakola gelmesinin sebebini Dong Sik'in yüzüne açık açık söylüyor zaten. Katil sensin diyor. Bizim Dong Sik'de hiçbir zaman hayır ben katil değilim demiyor tam tersi vay be nasıl anladın ya tarzında cevaplar veriyor 😄 Tabii bu cevaplar Joo Won'u delirtiyor ama ne yapsın mecbur kanıt bulana kadar onun bu tavırlarıyla baş etmek zorunda 😄

Beyond Evil

Genel modları bu şekilde. Joo Won'un iki eli Dong Sik'in yakasında hep 😄

Beyond EvilBeyond Evil

Beyond EvilBeyond Evil

Tamam kendisi deli ama bu tavırlarla karşısındakini de deli ediyor şu gülüşe bakar mısınız 😄

Yukarıda bahsettiğim son cinayete geçeyim şimdi.
Kesilmiş olarak bulunan parmaklar bir kıza ait ve bu kız hem Dong Sik'in hem de o bölgede yaşayan herkesin tanıdığı, yakın olduğu genç bir kız. Onunda bedeni ortada yok sadece parmakları var.
Ve bu parmakları ilk görenler Dong Sik ve onun peşine takılmış, onu yakın takibe alan Joo Won. 
Joo Won bu cinayeti de Dong Sik'in işlediğini düşünüyor.
Bu ikili bu davadan sorumlu oluyor ve hem bu cinayeti hem de geçmişte yaşanan cinayetleri kimin işlediğini bulmak için hiç istemeseler de birlikte çalışmaya başlıyorlar. 

İşte bu kısımdan sonra artık her bölüm birinden şüphelenmeye başladım 😄 Herkes potansiyel katildi benim için. En saçma hiç olmayacak kişiden bile şüphelendiğim doğrudur 😄

Beyond Evil yorum

Birbirinden nefret eden bu iki dedektifimizin zamanla birbirlerine ısınmaları, birbirleriyle sürekli didişirken, bir zaman sonra birbirlerini koruyup kollamaya başlamaları çok güzeldi.

Beyond Evil

Dong Sik kötü bir olay yaşarken Joo Won'un ona koşup böyle sarılıp teselli etmesi de çok güzeldi.

Tabii yine can ciğer kuzu sarması olmadılar yine tatlı tatlı atışmaya devam ettiler ama yine de güzeldi aralarındaki aşk nefret ilişkisi 😍

Beyond Evil oyuncuları, oyunculukları resmen alkışı hak ediyorlardı. Tamam dizi her şeyiyle çok iyiydi ama asıl beni bu diziye bağlayan başrollerin oyunculuğuydu. İkisinin her sahnesi olaydıııı 😍 Ciddi anlamda hayranlıkla izledim onları. Çok iyilerdi 👏

İşte her bölüm heyecanlı, gerilimli güzel bir diziydi. Sizde bu tarz dizileri seviyorsanız mutlaka bir bakın derim. 

Bloğumda yayınladığım diğer gerilim Kore filmleri ve dizileri

1 yorum:

  1. Merhaba blogunuzu yeni keşfettim. Çok hoş bir blog. Benimkini de ziyaret etmek isterseniz,
    Duygublog16.blogspot.com

    YanıtlaSil