29 Nisan 2021

Navillera / Kore Dizi / 2021

 

Navillera afiş

Beyin yakan, seri katilli, kaçmalı kovalamacalı dizilerin arasından güneş gibi doğan, izlerken huzur veren bazen hüzünlendiren aşırı tatlı bir dizi ile geldiim 😊

Navillera konusu, dizi, 70 yaşında bale yapmaya başlayan bir adam ile 23 yaşındaki yetenekli bir baletin hikayesini anlatmakta.
-12 bölüm-
Dram

Navillera

Sim Deok Chool (Park In Hwan)

70 yaşındaki dedemiz daha 10 yaşındayken bale yapmak istemiş ancak baba engeline takılmış. Daha sonra çalışmaya başlamış, evlenmiş, çocukları olmuş onlarla ilgilenmiş. Ve böylece bale yapma isteği hep hayal olarak kalmış.
Yaşı ilerleyince, arkadaşları da birer birer bu dünyadan göçünce artık daha ne kadar yaşayacağım belli değil birazda kendim için yaşayayım diye düşünmeye başladığı günlerden birinde, bir stüdyoda bir genci bale yaparken görüyor ve o an baleye başlamaya karar veriyor.

Stüdyonun sahibi aynı zamanda ünlü baletlerden biri olan Ki Seung Joo ile görüşüyor ve bale öğrenmek istediğini söylüyor. Tabii Seung Joo hoca başta karşı çıkıyor ama sonra ikna oluyor ancak orada eğitim alabilmesi için Lee Chae Rok adındaki baletin de bunu kabul etmesi lazım. Çünkü dedemize baleyi öğretecek olan kişi o.

Navillera song kang

Lee Chae Rok (Song Kang)

Dedemize bale yapmayı öğretecek olan genç, yakışıklı aynı zamanda çok yetenekli bir balet.

Chae Rok mutsuz bir çocuk. Annesi vefat etmiş. Babası ise futbol antrenörlüğü yaptığı dönemlerde öğrencilerine şiddet uyguladığı için hapse girmiş ve daha yeni hapisten çıkmış.

Döneyim dedemize. 
Stüdyonun sahibi olan balet hocamız, belki Chae Rok değişir belki biraz motive olur diye ona dedemizin eğitmeni olmasını önerir ancak Chae Rok asla olmaz der ama dedemiz inat eder illa öğrenmek istiyorum der. Chae Rok ise ona balede bir hareket mi demeliyim duruş mu demeliyim bilemedim ama işte onu bir dakika boyunca yapabilirsen sana baleyi öğretirim der ve dedemiz gece gündüz o harekete çalışır ve bir hafta sonra stüdyoya gidip Chae Rok'a gösterir. Hem Chae Rok hem de balet hoca baya şaşırır çünkü bu hareket çok zor bir harekettir. 
İşte böylece Chae Rok her ne kadar istemede dedemizin bale öğretmeni olur 😊
Ve dedemiz sonunda yıllardır hayalini kurduğu baleye başlar.

Navillera

Navillera

Tamam her şey iyi hoş ama dedemiz bunu ailesine nasıl söyleyecek. Ne eşim ne çocuklarım bu kararıma olumlu bakmaz diye düşünüp kimseye söylememeye karar verir, derslere gizli gizli gider ama bir gün eşi onun bale kıyafetlerini görür ve resmen sinir krizi geçirir. 1 çocuğu onu destekler ama diğer iki çocuğu da krizlere girer. Asla olmaz bu yaşta ne balesi el alem ne der vs vs bir sürü laf sayarlar adamcağıza. Ama sonra dedemiz ne yapar eder onlara bu kararını kabul ettirir ve rahat rahat derslerine gider.

Aralarındaki ilişki çok tatlıydı.

NavilleraNavillera

NavilleraNavillera

Chae Rok ne yaparsa dedemizde onu yapıyor, Chae Rok ne giyse o da aynılarını giyiyordu 😄

Navillera

Balet hocamız, dedemize birde görev vermişti. Chae Rok'un menajeri olacak ve sürekli onu izleyecek, ne yedi, ne içti, kaç saat pratik yaptı hepsini kontrol edip hocamıza rapor edecekti.

 Chae Rok başlarda dedemize hep sert davransa da dedemiz onu hep alttan aldı, onunla hep ilgilendi ve böylece aralarında güçlü bir bağ oluştu. 

Chae Rok'un dedemize hayallerine ulaşmasında yardımcı olması, dedemizin de Chae Rok'a oğlu gibi davranması, ona manevi yönden destek vermesi çok güzeldi. 

Navillera  Navillera


NavilleraNavillera

Bu sahnelere kalbimi bıraktım 💕

Sarı civcivimden de bahsetmeden bitirmeyeyim yazımı 😍

Navillera kim kwon

Yang Ho Beom (Kim Kwon)

Chae Rok'un babasından şiddet gören öğrencilerden biri. Futbol kariyeri bitince bomboş takılmaya başlamış hayata küsmüş bir genç.
Dışardan bakılınca asi, zorba gibi görünse de aslında ponçik bir kalbe sahip.
Onun dizi boyunca değişimini görmek çok güzeldi. 

Kim Kwon çok sevdiğim bir oyuncu umarım en yakın zamanda başrol olduğu günleri görürüm gerçekten çok yetenekli ve bebek biri 😍

Navillera yorumum diziyi kesinlikle izlemelisiniz. Böyle iç ısıtan sıcacık anlamlı bir dizi. Navillera oyuncularını izlemekte çok keyifliydi. Şimdiden izleyecek olanlara keyifli seyirler.

Bloğumda yayınladığım dram diziler ve filmler

4 yorum: