24 Haziran 2021

One Spring Night / Kore Dizi / 2019

 

One Spring Night afiş

Sakin, huzurlu, izlenilesi bir dizi..

Bugün uzun zaman önce yazıp taslaklarımda unuttuğum One Spring Night ile geldiiim. Hae In'imin dizisini yayınlamayı nasıl unuturum diye kendime kızarak yayınlıyorum yazımı.

One Spring Night konusu, Lee Jeong In, hayatında mutluluğa öncelik veren bir kadındır. Bir gün bekar bir baba olan Yu Ji Ho ile tanışır ve aralarında romantik bir ilişki başlar.
Dram, romantik

One Spring Night jung hae in

Yu Ji Ho (Jung Hae In)

Yakışıklı eczacımız. Bekar bir baba. Çocuğunun annesi doğumdan sonra onları terk etmiş. Tek başına çocuğa bakmak zor olacak ki o da çocuğu kendi anne babasına 
bırakmış onlar bakıyor. Ji Ho fırsat buldukça oğlunu ziyarete gidiyor.


Nasıl da yakışmış baba olmak 😍

Sessiz, sakin işinde gücünde bir adam olan Ji Ho terkedildikten sonra hiçbir kadınla tanışmaya cesaret edemez. Ailesi de bu duruma çok üzülür. Ve bir gün eczaneye bir müşteri gelir ve Ji Ho uzun zaman sonra ilk defa birine aşık olur.

One Spring Night han ji min

Lee Jeong In (Han Ji Min)

Bir kütüphane çalışanı. 4 yıllık bir ilişkisi var ama zar zor ilerleyen, hiçbir heyecanı kalmamış bir ilişki. Ve buna rağmen evlilik hayali kuruyorlar. Kızın sevgilisi zengin ve babası da yine kendileri gibi zengin bir ailenin kızıyla evlendirmeye çalışıyor oğlunu. 4 yıl olmuş hala oğlunun sevgilisiyle tanışmamış adam yok sayıyor yani kızı. Kız da sevgilisi de buna rağmen o donuk ilişkilerini devam ettiriyorlar. Neden ayrılmıyorlar, birlikteyken mutlu değiller ne bileyim heyecanlı değiller ama 
garip bir şekilde ayrılmıyorlar da. Tuhaf bir durumdu. 

One Spring Night

Jeong In'in sevgilisi Kwon Gi Seok (Kim Joon Han)

Kızımız bir gün arkadaşında kalır, sabaha kadar içerler falan sabah kalkınca ilk iş sarhoşluğunu giderecek bir şeyler almak için eczaneye gitmek olur. Saçı başı dağınık, gözler şişmiş bir şekilde girer eczaneye. Alacağı şeyleri söyler sonra tam ödeme yapacak bir bakar ki cüzdan yok. Orada bir panikler şimdi ne yapacağım falan diye düşünürken yakışıklı olduğu kadar iyi kalpli olan (ya da saf mı demeliyim bilemedim) eczacımız parayı istemez kız da der ki yarın getireceğim mutlaka der ve çıkar 
eczaneden. Yine anlayamadığım bir şekilde Ji Ho bu kızdan hoşlanır. Onun o panikleyen halleri mi sarhoş hallerimi artık neyse etkilemiş beyimizi. 

One Spring Night

Sonra kızımız eczaneye git gel git gel oğlumuzla flörtleşmeye başlarlar. Bu arada hatırlatayım kızımız hala sevgilisiyle beraber ve oğlumuz da bunu biliyor.

 Vee bir gün kızımız sevgilisinin basket maçını izlemeye gittiğinde saha da bizim Ji Ho'yu görür ve şok olur. Kızın sevgilisi, Ji Ho ile çok samimi olmasa da arkadaşlar.

Ji Ho'da işte durdu durdu arkadaşının sevgilisine aşık oldu garip yavrum.

Kızımız bir ara zahmet edip sevgilisinden ayrılmaya karar verir. Sevgilisi de durup dururken neden ayrılıyorsun benden diye sorgulamaya başlar sanki çok harika giden
bir ilişkileri varmış gibi.

One Spring Night

Neyse adam bu işin peşini bırakmaz ve kızın görüştüğü biri olduğunu öğrenir ve o kişinin de Ji Ho olduğunu öğrenince şok olur. Ama yine de bırakmaz kızın peşini. 
Kız da başlarda çok net bir tavır sergilemeyip Ji Ho ile görüşmeye devam etti ayrıca sevgilisi de hala bir umut olduğunu düşünüp kızı tekrar geri kazanmaya çalıştı. O sevgiliyi izlerken bırak şu kızı artık be adam diye diye bir hal oldum. Kız bir ara çok şükür net bir şekilde artık bizden olmaz dedi ama adam hala evlilik planı yapıyordu. Artık bu kadar da olmaz dedirtmişti. 

One Spring Night

One Spring Night

Hatta daha da ileri giderek Ji Ho'nu bekar bir baba olduğunu herkese söylemekle tehdit ediyordu kızı. Sanki Ji Ho bu bir suç işlemiş gibi yaklaşmışlardı bu duruma.
Verdikleri tepkileri şaşkınlıkla izlemiştim.

Bu eski sevgiliye rağmen Jeong In kızımız ve Ji Ho oğlumuz resmi olarak sevgili olurlar hatta Ji Ho oğluyla bile tanıştırır kızımızı. Çokta iyi anlaşırlar.

One Spring Night

Ji Ho uzun zamandır kimse tarafından sevilmediği için kızımız ona seni seviyorum dediğinde başlar ağlamaya. 

One Spring Night

One Spring Night

One Spring Night

One Spring Night
Ah çok bebeeekk

Her şey güzel giderken sıra ailelere söylemeye gelir.
Tabi kızımızın ilişkisi tam bitmeden yeni bir ilişkiye başlayınca ailesi çok şaşırır. Özellikle babası çok sinirlenir. O zengin sevgiliyi bırakıp çocuklu bir adam mı buldun diye kızar. (Tabi tam olarak bu cümleyi kurmasa da buna yakın cümleler kurmuştu) Annesi ise üzülse de kızının kararına saygı duyar. Ama çocuk olması biraz endişelendirir onu.
Kız kardeşleri de onu desteklemişti. Ayrıca üçünün çok tatlı bir ilişkisi vardı. Kardeşlerinin de hayatlarına değinilmişti dizide. Küçük asi kız kardeşini izlerken
eğlenip, diğer kardeşi izlerken üzülmüştüm. Zor bir hayatı vardı onunda.

One Spring Night

One Spring Night

One Spring Night

One Spring Night

Geleyim Ji Ho'nun ailesinin tepkisine. Bu tarafta durum baya farklıydı. Ji Ho'nun annesi nasıl mutlu nasıl şaşkın anlatamam bir kadın oğluyla birlikte diye.
Ama bu mutluluk şöyle bir mutluluk "Benim oğlum bekar bir baba onun çocuğu var, çocuğu olmayan bir kadın nasıl benim oğluma bakar nasıl aşık olur aman aman ne güzel
çok şükür" şeklindeydi. Bu durumla beraber ben biraz daha şoklara girmiştim bunlar nasıl tepkiler diye.

One Spring Night yorum

Her şeye rağmen bizim çiftimiz mutlu mesut birlikte olmaya devam etti. Her şeye, herkese rağmen güzel biten bir sondu.

One Spring NightOne Spring Night

One Spring NightOne Spring Night

Ben diziyi sevdim ama sevmeyeni de çok. Bu yüzden mutlaka izleyin diyemem ama minnoş Hae In'im için bir göz atabilirsiniz

One Spring Night

One Spring Night

Hae In benim biriciğim, balımm. Çocuğum artık yaşına uygun biriyle partner olsun isterken Snowdrop dizisinde Blackpink grubundan Jisoo ile birlikte rol alacağını öğrenince havalara uçmuştum. Ancak hevesim kursağımda kaldı. Dizi daha yayınlanmadan tepki üstüne tepki topladı. Yayınlanmasın diye imzalar toplandı ama 2021'in sonunda yayınlanacak haberi geldi. Umarım bir karar değişikliği olmaz ve bu diziyi izleyebiliriz. Ben baya özledim Hae In aşkımı izlemeyi.



Bloğumda yayınladığım sakin, romantik Kore dizileri ve filmleri

Diziler





Filmler


Hae In bebeğimin yer aldığı diziler ve filmler








2 yorum:

  1. anlattığına göre şeker gibi bişeye benziyor neden sevmediler acaba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz daha yetişkin ilişkilerini anlatan bir dizi birazda yavaş ilerliyordu belki o yüzden sevmemislerdir :)

      Sil