13 Aralık 2021

Happiness / Kore Dizi / 2021

happiness kore dizisi

Virüs, pandemi, o varyant, bu varyant derken psikolojimin çok da iyi olmadığı şu dönemlerde harika bir kararla bir salgın hastalığı konu alan Happiness dizisini izledim ve endişelerime endişe kattım 😄

Happiness konusu, dünya genelinde insanların birden saldırganlaştığı, etrafındakileri ısırdıkları bir salgın hastalık görülür. Bu salgın hastalık sebebiyle sokağa çıkma yasakları gelir. Seul'de bir site ise karantinaya alınır. Bu karantina sürecinde orada yaşayan kişiler hayatta kalmak için mücadele ederler.
-12 bölüm-
Gerilim

Happiness

Yi Hyun (Park Hyung Sik) - Sae Bom (Han Hyo Joo)

Yi Hyun beyimiz dedektiftir. Akıllı, düşünceli ve cesur biridir. Liseden arkadaşı olan Sae Bom'a daha lise zamanlarından beri aşıktır. 
Sae Bom kızımız da tam bir cesur yürek. Korkusuz ve çok akıllı biri. Zaten kendisi özel kuvvetlerden 😎

Happiness

Lise zamanlarından kalan harika bir fotoğraf 😄 Bu fotoğrafın hikayesini anlatmak isterdim ama biraz uzun bir hikaye o yüzden hiç girmeyeyim o konuya😄

Sae Bom kızımızın en büyük hayali kendi evine sahip olmaktır. Bir gün polis teşkilatından seçilmiş kişilere yeni bir apartmandan daire verileceğini öğrenir ancak bazı şartlar vardır. Bu şartların çoğu Sae Bom için uygundur ancak kesin olarak seçilmesi için evli olması gerekir. Sae Bom'da formaliteden evlenebileceği birini düşünür ve tabii ki aklına yıllardır arkadaşı olan Yi Hyun gelir. Yi Hyun'da bu teklifi kabul eder ve artık birlikte yaşamaya başlarlar. 

Onlar için her şey güzel giderken birden bu salgın hastalık ortaya çıkar.
Hastalığın çıkış noktası ise Next adında bir hap. O hapı içen kişiler dönüşmeye başlıyor. Aşırı susuyorlar ve kan görünce dayanamıyorlar. Gözleri falan da değişiyor ama bu durum çok uzun sürmüyor. Bir süre sonra kendilerine gelseler de yine kan görünce dönüşüyorlar.
Bir de başkasını ısırdıklarında ya da vücutlarının bir yerini tırmaladıklarında o kişi de enfekte oluyor. 

Happiness

Bu hapın, bizim çiftin kaldığı sitedeki spor salonunun çalışanı tarafından, sitenin sakinlerine satıldığı öğreniliyor ve bunun üzerine site karantinaya alınıyor. 

Bu sitede bir de şöyle bir durum. Yanlış hatırlamıyorsam sitenin sadece bir apartmanının ilk beş katında Sae Bom gibi bazı şartlara uygun olan, daha düşük gelirli kişiler yaşıyor diğer katlarda ise zenginler yaşıyor. Hal böyle olunca bu insanlar arasında ayrımcılıklar, küçümsemeler gibi çirkin durumlar yaşanıyor. 

Tamam bu ayrımcılıklar her yerde, her zaman maalesef yaşanıyor ama bunlar çok kötü bir hastalığın yayıldığı bir dönemde karantinaya alınıyorlar. Her yer kaos, herkes çaresiz, bu hastalığın tedavisi bile bulunmamış ama bu zengin kesim hala para, makam ve hırs peşinde. 

Başlarda yine herkes biraz daha normalken, karantina sürecinin uzaması ve içlerinden bazı kişilerin hastalığa yakalanmasıyla işler daha da karışır ve herkes daha da acımasız olmaya başlar.

Bu süreçte ise apartmanın güvenliğini bizim çift üstlenir.

Happiness

Happiness yorum

İzlediğim en başarılı gerilim dizilerinden biriydi Happiness dizisi. Finali hariç tabii. Yine finaliyle beni tatmin etmeyen bir Kore dizisi. Çok kötü bir final değildi ama daha farklı olabilirdi. Çünkü bazı karakterlerin sonunu göremedik. Dizi boyunca gördüğümüz, önemli diyebileceğimiz bir karakterin sonunu da görmek isteriz yani. Mesela yine bir karakter vardı onunda önemli biri olduğunu düşünüyordum ama dizinin finalinde ona ne olduğunu öğrenemedim. Sanki böyle geçiştirilmiş bir finaldi. Sevemedim işte. 
Finali dışında çok sevdiğim bir dizi oldu Happiness. Özellikle çifte bayıldım. Onların her koşulda birbirlerini koruyup kollamaları çok güzeldi. Aralarındaki o ilişkiyi baya sevdim ben. 

Happiness  oyuncuları

Happiness

Yan karakterlerde baya başarılıydılar. 

Happiness

Apartman sakinlerinin sadece iki tanesini sevdim diğer hepsi affedersiniz ama baya salaklardı. 

Happiness

Yarbay Tae Seok (Jo Woo Jin)

Sağlık hizmeti komutanlığında çalışan önemli bir karakterdi yarbay beyimiz. Bu hastalığın tedavisini bulmak için baya çabaladı. Bazen gıcık olsam da onu da sevdim.

Sevdiğim bir diğer şey de kızımızın üniformalı sahneleriydi 😍

Happiness

Aşırı havalı biri 😍

Konuk oyuncumuzu da paylaşmadan yazımı bitirmemeyim

Happiness

Lee Kyu Hyung beyciğim bu dizide Sae Bom kızımızın özel kuvvetlerden arkadaşı Seung Young karakteriyle çıktı karşımıza. Sahneleri çok azdı ama yine de harikaydı. Oyunculuğuna aşırı bayıldığım biri. Özellikle Prison Playbook dizisindeki karakterine bayılıyorum 😍

Happiness dizisi tabii ki burada anlattıklarımdan ibaret değil. Yazımın uzamaması için anlatmadığım birçok önemli olay var. Yazımı okuyup bu dizi izlenmez diye düşünmenizi istemem gerçekten güzel bir dizi izlemenizi tavsiye ederim 😍 

HappinessHappiness

Bloğumda yayınladığım diğer gerilim Kore dizileri ve filmleri

Diziler

Squid Game ★★★★


The Guest ★★★★★

Undercover ★★★★★

Dark Hole ★★★


Mouse ★★★★★

Beyonda Evil ★★★★★

Save Me ★★★★★

Save Me 2 ★★★★★

A Killer Paradox ★★★★

Alice In Borderland ★★★★★ - Japon

Filmler 

Hard Hit ★★

Midnight ★★★

Recalled ★★★

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder